Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

Він зазначив, що Генконсульство Росії орендує у львів'ян чотири приватні житлові квартири за адресою: вул. К. Левицького, 95.

За словами Любомира Мельничука, земельну ділянку за цією адресою не відведено під будівлю консульства. Відповідно до даних Львівської міської ради, вона перебуває в комунальній власності, її не було передано в користування чи приватну власність.

«За 13 років перебування на вул. К. Левицького, 95, представники РФ провели там самочинну реконструкцію і розширили загальну площу приміщень. По суті, це протиправне розміщення дипломатичної установи іноземної держави в нашому місті. А львів'яни, які погодилися здавати своє житло в оренду російським дипломатам, і досі приховано сприяють представникам країни-агресора», – написав депутат.

Отож ВО «Свобода» закликало львів'ян – власників житлових квартир та приміщень на вул. К. Левицького, 95, негайно припинити оренду з представниками консульства РФ та розірвати відповідні угоди, укладені всупереч чинним вимогам для розміщення дипломатичних установ.

 

 

Як писав «Вголос», 29 січня 2015 року фракція ВО «Свобода» ініціювала звернення Львівської міськради до Міністерства закордонних справ України про ліквідацію Генконсульства РФ у Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ