Про це повідомив директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко, передає Інтерфакс-Україна.

Слідчі Генеральної прокуратури при силовій підтримці СБУ провели обшук в кількох департаментах Харківської міської ради в рамках справи про виділення землі за так званою «кооперативною схемою».

«Вони прийшли рівно о 16:42, за три хвилини до закінчення робочого дня», - сказав Сидоренко.

Як повідомлялося, Головне слідче управління Генеральної прокуратури України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення службовими особами Харківської міськради кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За інформацією прес-служби Генпрокуратури, було встановлено, що посадові особи Харківської міськради всупереч вимогам чинного законодавства, шляхом створення протягом 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їх близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів і незаконно привласнили земельні ділянки, належать територіальній громаді Харкова, загальною площею понад 650 га вартістю понад 4,05 млрд грн, у своїх інтересах і інтересах інших осіб.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ