Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у карному провадженні за фактами незаконного ввезення на митну територію України більше тисячі транспортних засобів (в т. ч. автобусів, вантажних автомобілів і с/г техніки), які були розмитнені за підробленими документами, що спричинило збитки державним інтересам на суму понад 7 млрд грн.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю Генпрокуратури України.

Зазначається, що в ході досудового розслідування здобули докази, які підтверджують схему ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами-імпортерами транспортних засобів, в якій задіяні посадові особи митних органів ДФС України, суб'єкти господарської діяльності, а також підприємства реального сектору економіки.

Під час розслідування доведена причетність до вчинення зазначених злочинів двох посадових осіб митних постів Волинської митниці ДФС України, котрих 19.10.2018 затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Повідомляється, що досудове розслідування у карному провадженні триває, затриманим особам повідомили про підозру, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Наразі проводять необхідні слідчі та процесуальні дії з метою встановлення всіх осіб, в тому числі працівників митниць ДФС України, причетних до вчинення вказаних злочинів.

ІА "Вголос": НОВИНИ