Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що відхід російських військ з частини територій України не можна вважати справжнім виведенням військ і попередив, що атаки на Україну триватимуть.

Про це він заявив телеканалу CNN.

«Те, що ми бачимо, не є справжнім виведенням. Натомість ми бачимо, що росія переміщує свої війська. Вони забирають частину з них (війська, які були задіяні на півночі України – ред.), щоб переозброїти їх, надати підкріплення цим частинам, поповнити запаси. Нам не варто бути занадто оптимістичними, оскільки атаки на Україну триватимуть», – сказав Столтенберг 

НАТО також занепокоєне можливим посиленням атак, особливо на півдні та сході України

«Отже, це не реальний відхід, а більше зміна в стратегії. Більше зосередження на півдні та сході»,– заявив Генеральний секретар .

Єнс Столтенберг також  прокоментував загибель мирних жителів у Бучі.

«Такої жорстокості по відношенню до цивільного населення ми не бачили в Європі десятиліттями. І це жахливо, і абсолютно неприйнятно, що мирні жителі стають мішенню і їх вбивають. І це просто підкреслює важливість того, що ця війна повинна закінчитися», - заявив Столтенберг.

Генсек НАТО додав, що закликає Міжнародний кримінальний суд скоріше приступити до розслідування військових злочинів Росії.

Як писав «Вголос», у Міністерстві закордонних справ Німеччини засудили звірства російських окупантів, вчинені в Бучі. Там пообіцяли посилити санкції проти Росії, а Україні продовжити надавати оборонну підтримку.

Також ми інформували, що росія на війну в Україну збирається кинути новобранців-строковиків весняного призову, який стартував 1 квітня 2022 року. Відповідні накази у військкомати на місцях уже віддано.

ІА "Вголос": НОВИНИ