Столтенберг наголосив, що РФ досі зберігає значний військовий потенціал і має велику кількість військ.

Протягом девʼяти місяців з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія продовжує зазнавати невдачу за невдачею на фронті. І хоча Володимир Путін припустився стратегічних помилок, коли напав на Україну, не варто недооцінювати ворога.

Як заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у своїй промові на сесії Парламентської асамблеї Альянсу у Мадриді, Путін зробив дві великі помилки. Він недооцінив хоробрість і волю українців до боротьби, а також рішучість союзників і партнерів по НАТО надавати підтримку Україні.

«Він думав, що зможе перемогти Україну за лічені дні. Дев'ять місяців потому Росія продовжує зазнавати невдачі за невдачею. А українці продовжують звільняти свою територію від окупації. Зовсім нещодавно – Херсон», – наголосив Столтенберг.

Водночас генсек НАТО зазначив, що не варто недооцінювати Росію. За його словами, РФ зберігає значний військовий потенціал і має велику кількість військ.

«Росія готова нести значні втрати. І готова завдати жахливих страждань українському народу. Ми бачили, як безпілотники та ракети завдають ударів по українських містах, цивільному населенню та об'єктах критичної інфраструктури. Тому ми повинні бути готові підтримувати Україну в довгостроковій перспективі», – додав він.

Нагадаємо, що на Львівщині запровадять електронний квиток у приміських та міжміських автобусних маршрутах, які курсують в межах області.

ІА "Вголос": НОВИНИ