Про це інформує The Guardian.

«Країни мають право, навіть зобов'язання відповідально контролювати свої кордони, щоб уникнути інфільтрації членів терористичних організацій. Але ця робота не може базуватися на будь-якій формі дискримінації, пов'язаній із релігією, етнічною приналежністю чи національністю. Тому що це суперечить фундаментальним принципам і цінностям, на яких грунтуються наші суспільства», - переконаний Генсек ООН.

Гутерріш не згадав у своїй заяві США чи Трампа прямим текстом. Однак його звернення чітко було адресоване політичним, моральним і юридичним дебатам, які спричинив скандальний указ американського президента.

Водночас, Гутерріш, який раніше був верховним комісаром ООН з питань біженців, також розкритикував інші країни, які відмовляються приймати біженців і шукають для цього причини. Він нагадав про приклад Ефіопії, яка десятиліттями приймає біженців із сусідніх країн Африки.

Як повідомлялося раніше, Трамп заборонив іммігрантам з Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі і Ємену приїжджати в його країну протягом певного часу, що викликало обурення у світі.

ІА "Вголос": НОВИНИ