Про це сьогодні на брифінгу повідомив представник Генерального штабу Збройних сил України, генерал-майор Олександр Розмазнін, інформує «ЛІГАБізнесІнформ».

«Те, що на озброєнні Російської Федерації перебуває ракетний комплекс «Іскандер», – правда. І зайшов дивізіон «Іскандер» на територію тимчасово окупованої АР Крим. Це оперативно-тактичний комплекс, який свого часу замінив комплекс «Точка». Там була одна ракета, а тут дві. Дальність дії цього комплексу – до 500 кілометрів. Я скажу, що це однозначно дуже погано, тому що будь-який ракетний комплекс має можливість нести на своїх ракетах ядерні заряди певної потужності. Тому сама наявність комплексу «Іскандер» дає підстави вважати, що існує певна загроза», – сказав Розмазнін.

За його словами, артилерійські системи певного калібру теж мають можливість застосовувати ядерні заряди малої потужності.

«Але «Іскандер» – це комплекс, який принесе на собі великої потужності ядерний заряд. Окрім ядерного заряду, вони можуть використовувати й касетні», – зазначив Розмазнін.

«Наявність на території окупованого Криму такого комплексу однозначно для нас є причиною для роздумів, як протидіяти такому комплексу», – сказав він.

Ракетний комплекс «Іскандер»  балістична ракета вагою 3,8 тонни, забезпечена твердопаливним двигуном, яка має дальність польоту в межах від 280 до 400 кілометрів.

ІА "Вголос": НОВИНИ