Російське командування використовує мобілізованих новобранців для поповнення втрат підрозділів РФ в Україні.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«До 500 мобілізованих військовослужбовців зі складу 205-ї окремої мотострілецької бригади 49 загальновійськової армії вибули в зону бойових дій для поповнення втрат противника на тимчасово захоплених територіях. Характерні ознаки так званого «молодого поповнення»: засоби захисту, шоломи радянського зразка і автомати АК-12, що мають дуже негативний досвід застосування», – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що АК-12 був створений концерном «Калашников» і представлений широкому загалу в січні 2012. Автомат був «принципово новий, але реалізований з використанням загальної схеми та технічних рішень колишніх АК».

«Досвід бойового застосування під час боїв в Україні виявився настільки негативним, що через лічені тижні реальної експлуатації було запропоновано фактично провести демодернізацію даного зразка зброї», – додали в Генштабі.

Крім цього, окупанти продовжують підготовку до 200 мобілізованих військовослужбовців на базі 3-ї гвардійської бригади спецпризначення.

У самій бригаді, після участі у війні проти України, кожен другий написав рапорти на звільнення або дострокове розірвання контракту.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ