Народний депутат Гео Лерос під час виступу в парламенті показав непристойний жест президенту Володимиру Зеленському. Ці дії оцінюватиме регламентний комітет.

«Доброго дня, пане президенте. Бачу, Ваш Єрмак теж тут. Я хочу Вам сказати, що я не боюся казати правду. Ви можете скільки завгодно травити на мене свої правоохоронні органи, «клєпати» справи, але я не боюся казати правду… Ви – головний зрадник в країні», - такими словами Лерос звернувся до Зеленського.

Після цього спікер парламенту Руслан Стефанчук попросив вимкнути Леросу мікрофон. Той, виходячи із-за трибуни, показав Зеленському середній палець.

Одразу слово взяла депутатка «СН» Мезенцева і звернулася до регламентного комітету, аби той дав оцінку діям Лероса.

Після цього фракція «Слуга народу» повідомила, що звернулася до регламентного комітету Ради з вимогою дати оцінку і винести рішення щодо поведінки народного депутата Лероса.

Зазначимо, що Офіс президента відмовився коментувати цю ситуацію. Але прессекретар Зеленського Сергій Никифоров сказав, що Лерос повністю себе дискредитував.

Зауважимо, що голова партії «СН» та перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко вважає, що Лерос заслуговує на покарання від регламентного комітету – відсторонення на 5 засідань Ради.

Варто зауважити, що раніше депутат Гео Лерос був радником Зеленського, але зараз різко критикує ОП. Депутат також відомий тим, що опублікував аудіозаписи, на яких чути, що брат теперішнього голови ОП Андрія Єрмака проводить «переговори» про влаштування на роботу в Офіс президента. Ці записи не призвели до звільнення Єрмака.

ІА "Вголос": НОВИНИ