Податкова система України загрузла у корупції, і її необхідно очистити, тому вже до кінця року буде оголошено про низку гучних звільнень у податковій.

Про це повідомив голова комітету з податкової політики Верховної Ради Данило Гетманцев в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна". 

«Податкова – це налагоджений, системний корупційний організм, прогнилий доверху. Величезна розгалужена мережа, у якій задіяні не лише керівні особи ДПС, а й правоохоронці», – пояснив Гетманцев.

Він повідомив, що лише за останні кілька днів вдалося закрити величезний масив схем зі «скрутками» ПДВ, але це далеко не всі сірі схеми, якими зловживають у відомстві.

«Схем набагато більше. Просто ми зараз для прикладу говоримо тільки про дві у ПДВ. А є ще акциз, аудит, місцеві податки... Система уражена корупцією», – розповів він.

Водночас за словами політика, будь-яка людина, яка потрапляє в систему, стає в ній «своєю», і завдання влади зараз – очистити податкову від корупції та перетворити її на «здоровий орган».

«Якщо ми не поламаємо систему, нам нічого робити у владі. Очолювати її, цю систему, як це робили інші, ми не будемо. Тому зараз питання стоїть дуже гостро: або ми їх, або вони нас. Ви почуєте вже до кінця року про гучні звільнення у податковій і не лише. Ми зобов'язані вичистити систему», – підсумував народний депутат.

Нагадаємо, львів'янина Андрія Юраша призначили Послом України у Ватикані.

Також, Рада змінила назву міста Володимир-Волинський.

ІА "Вголос": НОВИНИ