Щоб захиститися від напливу нелегальних мігрантів з Білорусі, уряд Польщі вирішив збудувати спеціальну огорожу на кордоні з цією країною

Про це повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак у Twitter.

За його словами, на кордоні з Білоруссю буде побудована нова міцна огорожа висотою 2,5 метра. Для допомоги прикордонникам долучать ще більше військових.

Минулого тижня міністр заявляв, що польські військовослужбовці спільно з прикордонниками патрулюють кордон з Білоруссю. В операції брало участь понад 900 солдатів.

Голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик додав, що “Польща і країни Балтії захищатимуть свої кордони”. Він нагадав, що східні кордони цих країн є також зовнішніми кордонами Євросоюзу, тому їхня охорона – це «обов’язок кожного уряду».

Дворчик наголосив, що Польща і країни Балтії мають справу з «гібридною війною».

Також чиновник повідомив, що польська сторона готує гуманітарну допомогу для мігрантів у Білорусі. Представники Польщі зустрінуться з білоруськими дипломатами для того, щоб дізнатися, чи буде Білорусь приймати допомогу.

З початку серпня спробу нелегального перетину кордону з Білорусі до Польщі здійснили понад 2100 людей, з них 750 змогли потрапити в країну. В МВС повідомили, що близько 400 з них вже вдалося вислати з Польщі, але не уточнюється, в яку країну. 

Литва раніше оголосила надзвичайну ситуацію у зв’язку з напливом мігрантів з Білорусі.

ІА "Вголос": НОВИНИ