17-річна дівчина з Великобританії вже відновлюється після того, як лікарі провели операцію й виявили великий жмут волосся, який буквально розірвав шлунок.

Як розповіли лікарі медичного центру Queen's в Ноттінгемі, у дівчини було видалено 48-сантиметровий жмут волосся, який заповнив увесь її шлунок, повідомляє NY Post.

Дівчині видалили зі шлунку жмут волосся

Пацієнтку доставили до лікарні після двох незрозумілих непритомних станів, під час яких її обличчя синіло. Лікарі швидко виключили, травму голови та виявили набряк у верхній частині живота дівчини. Вона скаржилась на періодичні болі в животі протягом попередніх п’яти місяців, які посилились за два тижні до госпіталізації.

Комп’ютерна томографія (КТ) виявила велику масу всередині її «сильно роздутого шлунка» та розрив оболонки органу.

У дівчини діагностували трихотиломанію, яка характеризується бажанням висмикувати своє волосся, а також трихофагію – поїдання волосся.

Обидва стани зустрічаються рідко, оскільки лише 0,5% та 3% людей відчувають трихотиломанію; за оцінками, від 10 до 30% випадків трихотиломанії супроводжується трихофагією.

Волохатий жмут був дуже великий.

Пацієнтці пощастило: волосяні кульки такої величини були смертельними. 16-річна дівчина з Великобританії в 2017 році, померла від синдрому Рапунцель після того, як трихобезоар спровокував летальну інфекцію.

Після психіатричної експертизи та післяопераційного зцілення дівчину відпустили додому. Через місяць лікарі повідомили, що вона «добре прогресує з дієтичними порадами» і регулярно відвідує терапевта.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ