Найменший із семи внутрішніх супутників Нептуна отримав назву — Гіпокамп. Супутник, виявлений нещодавно, утворився, ймовірно, в результаті зіткнення з іншим супутником мільярди років тому.

Про це повідомляє видання Gizmodo.

Нове дослідження, опубліковане в британському науковому журналі Nature, описує Гіпокамп як крихітний супутник на орбіті навколо Нептуна. Вперше супутник виявили ​​на зображеннях, зроблених телескопом Hubble ще 2013 року, проте новий метод візуалізації дозволив ученим остаточно підтвердити його орбітальну конфігурацію та деякі фізичні характеристики.

Гіпокамп є сьомим відомим внутрішнім супутником крижаного гіганта та 14 супутником загалом. 1989-го корабель NASA Voyager 2 пролетів повз Нептун і зняв  шість раніше невідомих внутрішніх супутників, але пропустив щонайменше одного з них, свідчать сучасні дослідження.

Команда під керівництвом Марка Шоуолтера з Каліфорнійського інституту SETI змогла підтвердити його існування. Гіпокамп — тепер найменший з відомих супутників Нептуна, його діаметр становить усього 35 км.

Як писав «Вголос», NASA показало супутникові фото зонда InSight, який приземлився на Марс.

ІА "Вголос": НОВИНИ