Україна пережила не одну кризу. Нинішні негативні події також закінчиться – і український Крим, і український Донбас повернуться додому.

Про це в ефірі прєкту “Народне толк-шоу” на каналі NTA заявив голова координаційної ради партії “Громадянська позиція” Володимир Гірняк.

“У 91-му під час проголошення Незалежності України, мені було 13 років. Я пам’ятаю, що тоді говорили медіа: “та ви, максимум, втримаєтесь місяць-два, пів року, ви без нас не проживете”. Тоді був 92-93 рік, гіперінфляція – ми втримали ситуацію”, – пригадав Гірняк.

Наступним гострим періодом для України був 1999 рік, коли Путін прийшов до влади. Тоді російська верхівка використала українську кризу – російські олігархи почали скупувати наші активи, а Леонід Кучма хотів стати диктатором.

“З точки зору українського параду, хочу сказати, що сподівався на гірше. Мені теж не сподобалось, що не називали багато знакових прізвищ, але той парад відбувся. З точки зору тої влади, яка зараз прийшла, у мене таке відчуття, що наразі він (Володимир Зеленський, – ред.) виконує роль руйнівника – руйнує устрій. Що можна від нього просити? Подивіться на його радників і хто поруч із ним діє. Подивіться, хто працює в адміністрації президента та обласних адміністраціях. Не хочу називати всіх огульно, але, як на мене, це люди, які суто інтелектуально не здатні виконувати поставлені перед ними завдання. Тобто, вони руйнують ту систему, а далі має прийти щось нове”, – вважає політик.

Тож він підкреслив: зважаючи на виклики, які Україна вже пройшла, є оптимістом і впевнений, що нашій державі вдасться подолати і цю кризу.

“Я переконаний, що все в нас буде нормально. Буде і український Крим, і український Донбас. У будь-якому разі в Росії розуміють, що Україну вже не спинити. Останній шанс, який у них був – 2014 рік”, – вважає Гірняк.

Він пригадав, коли Янукович втік з країни, на рахунках у держави було 90 тисяч гривень, армію становили 6 тисяч чоловік. Однак нам вдалось встояти перед ворогом.

“Ми всі встояли, політикум відстояв українську незалежність, а далі давайте творити українську незалежність”, – підкреслив Володимир Гірняк.

Нагадаємо, сьогодні, 24 серпня, Україна святкує 30 річницю Незалежності.

ІА "Вголос": НОВИНИ