Керівник концерну "Екопастранс" Ігор Самардак вважає, що українському суспільству бракує розуміння всієї складності галузі пасажирських перевезень і це потрібно різко міняти.

Про це він повідомив під час прямого етеру “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

Керівник об'єднаного концерну приватних перевізників переконаний, що причина жахливої трагедії за участі водія маршрутки, який збив двох жінок - не лежить на поверхні. З його слів людина, до якої не було жодних зауважень, 3 роки успішно працювала та жила в соціумі не може різко помінятись. Зокрема про його ненавмисність свідчить й те, що він не порушував правил дорожнього руху, коли стала дана трагедія. 

Так само Ігор Самардак впевнений і в справності самого транспортного засобу, адже з його слів, жоден водій не ризикував би власним життям, сідаючи за руль та виходячи в рейс, на несправному транспорту. Саме тому, експерт не може уявити, що “відбувалось в голові у водія”, однак впевнений, що причина точно не в порушенні підприємством норм перевірок водія та самої маршрутки.

В Україні є стереотип про всіх водіїв громадського транспорту, ніби вся ця сфера “засипана грошима”. Однак, це не так, і особливо це не стосується самих водіїв. Насправді ця сфера дуже недофінансовується, і повірте, як людина, яка керувала багатьма підприємствами, я знаю, наскільки недооцінена робота водіїв. Гіршу і тяжчу роботу ніж у водіїв в галузі пасажирських перевезень - важко назвати. Потрібно різко міняти ставлення до них, адже це професія дуже важлива, соціально відповідальна й одна з найважливіших для забезпечення функціонування міста в цілому”, - пояснив Ігор Самардак.

Нагадаємо, як писав "Вголос", у суботу, 20 листопада, в центрі Львова сталася моторошна трагедія. Водій маршрутки збив двох монахинь. Не дізнавшись стану жінок він рушив далі, і протяг під капотом тіло однієї з них до кінцевої зупинки. 

Згодом стало відомо, що загиблою жінкою була 47-річна сестра Ольга Дуплеця, черниця згромадження Сестер Францисканок Родина Марії.

ІА "Вголос": НОВИНИ