Про це він заявив в ефірі RMF FM, інформує «112 Україна».

«Це була спроба другої нічної зміни (або так званої «ночі течок», коли вночі 5 червня 1992 року було усунуто від влади уряд Яна Ольшевського, – ред.). Так як у 1992 році була спроба захоплення влади – тоді успішна – тими, хто не зміг змиритися з результатом виборів, так і я оцінюю вчорашні події – як спробу незаконного захоплення влади», – зазначив він.

Блащак вважає, що у спробі незаконного захоплення влади винні «Громадянська платформа», а також партії Nowoczesną і PSL.

Як повідомлялося, напередодні опозиція на знак протесту проти обмеження роботи журналістів у Сеймі заблокувала парламентську трибуну. 

Згідно з новими правилами, з наступного року запис на засіданні зможуть вести тільки п'ять польських телекомпаній. Ініціатори введення цих обмежень заявили, що журналісти відволікають депутатів, задаючи непотрібні запитання.

Депутати опозиційних партій назвали нововведення обмеженням свободи слова і простояли кілька годин біля трибуни спікера Сейму, зірвавши таким чином, голосування по бюджету на 2017-й рік. Після цьому, за рішенням депутатів правлячої партії, голосування було перенесено в інший зал.

Тепер опозиція звинувачує депутатів від правлячої партії «Закон і справедливість» у тому, що вони прийняли бюджет на наступний рік з порушеннями законодавства. На їхню думку, депутати не мали права переносити голосування в інший зал і воно є нелегітимним.

Так, у ніч на суботу під будівлею Сейму зібралися понад дві тисячі протестувальників, які заблокували виходи з парламенту. Однак поліція їх відтіснила, і депутати правлячої партії змогли залишити Сейм.

ІА "Вголос": НОВИНИ