Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що російські лідери незадоволені наданням Україні статусу кандидата на членство у Європейському Союзі

 Про це повідомляє “Вголос” з посиланням на заяву Кулеби в ефірі національного телемарафону.

 За його словами, Москву «бісить» той факт, що Україна буде членом Євросоюзі.

“Їхня байдужість є, безумовно, награною. Насправді Москву бісить той факт, що Україна буде членом Європейського Союзу”, — сказав Кулеба.

Він зауважив, що протягом останніх 30 років в українському інформаційному просторі поширювався наратив російської пропаганди про те, що Україна, нібито, не потрібна Європі, тому “вона має розвернутися у бік Росії”.

Голова МЗС України ствердив, що Москва “із задоволенням” зупинила б процес євроінтеграції України, проте вона вже не має такої можливості.

Нагадаємо, в Україні ліквідували російського льотчика транспортно-бойового гелікоптера Мі-35 майора Миколу Бугая з України. Раніше він брав участь у війні у Сирії.

Додамо, українські військові змусили ворога відійти з оборонних позицій на Херсонщині, відбили штурм на Слов’янському та Сєвєродонецькому напрямках, а також біля Мар’їнки, водночас окупанти оволоділи селом Миколаївка на Бахмутському напрямку.

ІА "Вголос": НОВИНИ