Пропозиції щодо розгортання на Донбасі міжнародної миротворчої місії можуть розглядатися як альтернативний варіант урегулювання, але насамперед Україна сподівається на результативність «нормандського саміту».

Про це після завершення засідання Комітету Європарламенту із закордонних справ заявив глава МЗС України Вадим Пристайко, передає «Укрінформ».

«У нас завжди є план «Б». Одна з таких ідей - запропонувати світовій спільноті допомогти нам місією з підтримання миру. Досі відбувалося лише обговорення цих питань, але ніхто навіть не наблизився до рішення. Навіть місія, яка мала б приїхати в Україну й оцінити, наскільки це взагалі можливо, не була відправлена від ООН. Ці кроки теж можливі. Але, зрештою, у нас із вами залишається право обороняти себе до кінця, як і в кожної нації на планеті», - зазначив Пристайко.

Водночас він зауважив, що Україна поки ще не збирається просити про розгортання миротворців, оскільки вірить, що прогрес може бути досягнутий в «нормандському» та «мінському» форматах.

Нагадаємо, Пристайко заявив, що зустріч лідерів чотирьох держав у нормандському форматі може відбутися наступного місяця, якщо дату погодить російська сторона.

ІА "Вголос": НОВИНИ