Міністерка закордонних справ Швеції і головуюча ОБСЄ Анн Лінде заявила, що Україні не слід забувати про захоплені території, але, водночас не слід їх повертати силою, як це було в Нагірному Карабасі.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню «Європейська правда».

Вона наголосила, що однією із її найважливіших цілей на цій посаді є розв'язання воєнного конфлікту на Донбасі чи, принаймі, наблизити його. Анн Лінде запевнила, що місія ОБСЄ в Україні спрямована на те, щоб допомогти нашій державі упоратися з цією проблемою.

До слова, вона відмовилася назвати бойові дії на Сході України війною, адже це «потребує згоди 57 країн» і тому вона повинна «використовувати спільну лексику».

Також вона вважає, що не варто називати конфлікт на Донбасі замороженим і, водночас, необхідно говорити про питання окупованого Криму.

На її думку, Україні не варто застосовувати силу для повернення захоплених територій, адже тоді не буде миру. Вона провела паралель із конфліктом у Нагірному Карабасі, сказавши, що там досі немає перемир'я.

Нагадаємо, що Анн Лінде прибула до Українки в рамках свого робочого візиту. Вона зустрілася міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та Президентом України Володимиром Зеленським і вирушила на Схід України. Там вона ознайомиться ознайомиться з роботою СММ ОБСЄ в Україні і матиме змогу оцінити наслідки військового конфлікту з Росією.

Читайте більше новин до теми на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ