Футболісти львівського «Руху» з переконливим рахунком 3:0 перемогли петрівський «Інгулець». Голами відзначилися Вів Отабор-Соломон у першому таймі та Юрій Климчук – двічі після перерви.

ПЕРШИЙ ТАЙМ: ДОВГООЧІКУВАНИЙ ГОЛ СОЛОМОНА

Із перших хвилин «рухівці» намагалися застосувати пресинг і атакувати правим флангом, де декілька перспективних прострілів здійснив Альваренга. Після кутового з протилежного краю головою пробивав Лях – прямо в руки воротарю «Інгульця». Ковальов відповів прямим ударом зі штрафного – невлучно.

У грі відчувалася значна напруга, команди належно налаштувалися на протистояння, тож футболісти боролися, не шкодуючи один одного в єдиноборствах.

На 14-ій хвилині господарі відкрили рахунок: Альваренга вчасно кинув у прорив Климчука, Юрій із правого флангу ввірвався у штрафний майданчик і з гострого кута пробив по воротах, голкіпер Білик відбив м’яч, а першим на добиванні опинився Соломон – англієць приблизно з центра карної зони спрямував м’яч у ворота – 1:0. Арбітриня Катерина Монзуль довго чекала на підказку ВАРа (ним сьогодні керувала Анастасія Романюк з Івано-Франківська), але в підсумку гол зарахувала.

Гостро атакувати пробували й гості, які здійснили декілька перспективних підходів до штрафного майданчика «Руху», а також завдавали ударів здалеку. На 20-ій хвилині тією ж монетою відповів Альваренга, вистреливши метрів із 20-ти, – поруч зі стійкою.

На 31-ій хвилині Соломон і Таллес розіграли комбінацію на лівому фланзі, бразилець навісив приблизно на лінію штрафного майданчика, там другим темпом видряпав у суперників і протягнув м’яч Підгурський, після чого відразу пробив – над поперечкою.

Кінцівка першого тайму минула в атаках «Руху», вони непогано комбінували заробили право на кутовий, але організувати гостроту зі стандарту не вийшло.

ДРУГИЙ ТАЙМ: ГОЛ КЛИМЧУКА ВІДРАЗУ ПІСЛЯ ПЕРЕРВИ

На початку другого тайму підопічні Віталія Пономарьова подвоїли перевагу. Спочатку Соломон заробив штрафний, після навісу в карну зону гості відбилися, але «жовто-чорні» повторювали свої спроби, одна з них завершилася голом: Соломон навісив – Климчук ефектним ударом головою зробив рахунок 2:0.

У відповідь на 52-ій хвилині пробив Кухарук – Паньків на місці. Через хвилину Лях наважився на удар із-за меж штрафного майданчика – голкіпер Білик у падінні відбив м’яч. Згодом кутовий розіграли Альваренга та Карабін, аргентинець навісив на дальню стійку, де Лях ледь не переправив м’яч у ворота. На 64-ій – Клименко вистрелив здалеку – було гостро, але до взяття воріт справа не дійшла. На 66-ій – відбувся навіс від Ляха, проте в Климчука цього разу удар не вийшов.

На 67-ій хвилині «рухівці» створили дуже гострий момент: Підгурський перехопив м’яч у суперника і запустив у прорив Климчука, той вийшов на ударну позицію, але після його пострілу м’яч трохи розминувся зі стійкою воріт. Одразу ж хорошу нагоду змарнував Кухарук, захисники «Руху» зіграли самовіддано, заблокувавши удар. На 71-ій після подачі з флангу хтось із гравців «Інгульця» пробив у падінні через себе, але у ворота не влучив.

Уперта боротьба тривала до останніх секунд гри. «Жовто-чорні» руйнували будь-які спроби суперника змінити хід гри та самі намагалися гостро контратакувати. Крапку в зустрічі поставив усе той же Климчук, який розіграв комбінацію з Квасницею та встановив остаточний рахунок ударом під поперечку – 3:0, розгромна перемога львівської команди.

Таким чином «Рух» перервав 9-матчеву безвиграшну серію. А головний тренер «жовто-чорних» Віталій Пономарьов здобув першу перемогу на цій посаді у 8-му своєму поєдинку.

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 25-ий тур.

8 травня 2023 року. «Арена Львів».

«Рух» (Львів) – «Інгулець» (Петрове) – 3:0 (1:0).

Голи: Соломон, 14; Климчук, 47, 90+5.

Попередження: Климчук, 83; Руніч, 87; Підгурський, 90+3.

«Рух»: Паньків, Лях, Дідик, Слюбик, Роман, Підгурський, Притула, Таллес (Карабін, 55), Соломон (Руніч, 78), Альваренга (Квасниця, 85), Климчук (кап.).

ІА "Вголос": НОВИНИ