Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

До кінця 2020 року виконають діагностику та обстеження. На підготовку, мобілізацію і доставку інспекційного обладнання піде 675 тис євро, на польові роботи – 3,58 млн євро, на надання звітів з внутрішньотрубної діагностики – 2,87 млн євро, на додаткову доставку – 36 тис євро.

Ціна угоди на 18% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 273,44 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом була фірма «Energo-Sistem DOO Novi Sad» (Сербія), причому обидва учасники не знижували ціну під час аукціону.

Натомість компанію «Pipecare Inspection Services Inc.» (Канада) не допустили до торгів через надто великі мінімальні прохідні перетини трубопроводу для безпечного пропуску внутрішньотрубного інспекційного снаряду, відсутність специфікацій на обладнання для обстеження XYZ та інших документів.

Фірма відбила в АМКУ технічні претензії, але адмінколегія визнала недоліки паперів правомірними підставами для відхилення.

Представництво «Ліберті Тул Інтернешнл, Інк.» і фірма «Pipe Survey International C.V.» (Нідерланди) теж скаржились в АМКУ, але не довели порушення своїх прав.

Голландська «Rosen Europe B.V.», яка входить у швейцарську «Rosen Group», отримала підрядів «Укртранснафти» у 2011 році на 1,93 млн євро, а в 2014 році – на 290 тис євро. Крім того, за даними ЗМІ, вона мала контракт на діагностування магістральних газопроводів «Укртрансгазу», який діяв у 2004-2015 роках.

В 2016 році «Укртрансгаз» замовляв діагностику у фірми «Integrity West Pipelines Testing And Treatment Serviсes» з Арабських Еміратів, і тоді «Rosen» безуспішно оскаржувало перемогу арабів. У 2017 році голова «Укртрансгазу» був звільнений у тому числі за порушення тендерних процедур під час закупівлі послуг внутрішньотрубної діагностики у фірми з ОАЕ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ