Народний депутат України VII скликання Андрій Міщенко вважає, що «голодні бунти» можуть відбутись по всій території України

Про це він заявив у коментарі «Вголосу».

«Такі бунти і заворушення є більш, ніж можливими, оскільки є сукупність різних факторів, які на це впливають. Всі країни підійшли егоїстично (в доброму розумінні) до вирішення проблеми пандемії коронавірусу. Я маю на увазі те, що кордони закрились, а національні економіки переформатовують своє виробництво. Це означає, що до урядів дійшло, що ідея тотального глобалізму має і позитиви, і негативи. Тут мав би запрацювати економічний націоналізм (знову ж, у доброму розумінні). В Україні ми цього якраз і не бачимо. Ми пішли на карантин, який у багатьох випадках є необґрунтованим, є сфери діяльності, які могли б собі спокійно продовжувати роботу. Наша економіка не працює в онлайн-режимі: ринок нерухомості стоїть, ринок продажу автомобілів теж, а це великі надходження до бюджету. Те саме стосується, наприклад, і митниці», - пояснив Андрій Міщенко.

«На фоні цього всього, ми не бачимо, що є запобіжники в роботі аграрного сектору. Всі б’ють на сполох, що у нас найбільше зневоднення держави за останні 100 років, а в той же час у нас немає запобіжників по розробці моделі імпорту та експорту сільськогосподарської продукції.

Це все накладається на тотальне безробіття, тому «голодні бунти» дійсно можуть відбутись», - підсумував він.

Більше читайте тут: На порозі «голодних бунтів»

ІА "Вголос": НОВИНИ