Національна служба здоров'я України заявила, що Дніпропетровська обласна реабілітаційна лікарня, очільниця якої оголосила голодування, отримає додаткові кошти від держави.

Про це пише «Українська правда».

В НСЗУ пояснюють, що Дніпропетровська обласна реабілітаційна лікарня – монопрофільна, тож з нею був підписаний лише один договір.

Зазначається, що сума контракту на надання медичної реабілітації дорослим та дітям з ураженням опорно-рухового апарату становить 2 367 194 грн.

Крім того, повідомляється, що лікарня подала заявку на укладання нового договору за пакетом медична реабілітація дорослих та дітей з ураженням нервової системи.

Як стало відомо, заявку підтвердили, а орієнтовна сума договору становить 10 млн гривень.

Очільник Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Бондаренко зазначив, що Дніпропетровська область уже отримала субвенцію з держбюджету на фінансування медзакладів, і частину цих коштів планують направити на виплату зарплат медпрацівникам.

Варто зауважити, що медзаклади подаються на фінансування за різними напрямками.

Відповідно, для того, щоб підготуватися до медреформи, необхідно скласти фінансовий план та укласти колективний договір і визначити зарплати лікарів.

Директорка департаменту комунікацій НСЗУ Тетяна Бойко заявила, що лікарню взяв на контроль глава ОДА.

Варто підмітити, що раніше керівник МОЗ Максим Степанов зауважив, що голодування очільниці лікарні у місті Дніпро не має відношення до доплат лікарям, воно пов'язане зі зменшенням заробітної плати, яке виникло після введення другого етапу реформи.

Як писав «Вголос», у Дніпрі очільниця обласної реабілітаційної лікарні оголосила голодування (відео).

ІА "Вголос": НОВИНИ