Щоб перетворитися на вовка, який ганяє зайця, на тлі потенційного повномасштабного наступу Росії, Україна має рухатися кількома шляхами.

У цьому переконаний заслужений юрист України, перший заступник Генерального прокурора (2003- 2005 рр., 2014-2019 рр) Микола Голомша.

«Ми повинні перетворитися на вовка. Для цього є варіанти: оборонотворчий, мілітарний, нормотворчий, дипломатичний, судово-кримінальний», - озвучив він їх в ефірі проєкту «Говорить Великий Львів» на NTA.

Для прикладу, він зазначив, що чинне законодавство в оборонній сфері формувалося ще за часів СРСР, і сьогодні воно не здатне забезпечити безпеку ні Україні, ні світу. Тож законодавча база має змінюватися. Також Україна має відстоювати свої права у кримінальних судах світу, притягуючи Росію, її керівництво до відповідальності за злочини проти людяності, бо «ворога треба переслідувати по всьому світу».

«Пропаганда Росії має розчинитися в інформаційній політиці України. Ми маємо вичавити з наших рядів колаборантів через ухвалення відповідного закону. Колаборантів треба вивести зі всіх державних структур», - продовжив Микола Голомша перелік.

Та основним, на його думку, має стати мілітарний шлях: якщо ворог переходить кордон, у нього потрібно одразу стріляти; якщо ворог відриває вогонь по наших позиціях - треба не просто відстрілюватися у відповідь, а розгромити вогнем.

«Мілітарна частина має бути активнішою. Насправді Путіну треба 500 тисяч військ, щоб рушити на нас. Але цього не станеться, якщо ми на весь світ заявлятимемо: ми маємо потужну армію. Ми маємо запустити роботу заводів в чотири зміни, щоб вони забезпечили нашою зброєю військо. Президент має всі свої пресконференції починати з війни і закінчувати нею. Верховний головнокомандуючий має вести не «плач Ярославни», а дати клич до народної оборони», - резюмував Микола Голомша.

ІА "Вголос": НОВИНИ