Фракція партії «Голос» у Львівській міській раді визнала нелегітимним попередній склад виконавчого комітету і закликала депутатський корпус терміново його переглянути.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті «Голосу» у вівторок, 15 грудня.

«Оскільки вибори завершились більш-ніж 50 днів тому, »Голос" вважає, що попередній склад виконавчого комітету не повинен продовжувати приймати рішення та має бути переглянутий новим корпусом депутатів. У критичному випадку можуть бути прийняті одиничні, вкрай важливі рішення від яких залежить життєдіяльність Львова. Але не потрібно надавати чисельні нові містобудівні умови та обмеження, відповідальність за які, фактично, несе новий склад ради.

Депутати «Голосу» готові якнайшвидше взяти участь в обговоренні принципів та кадрових пропозицій формування виконавчого комітету та запуску його роботи. Закликаємо міського голову почути позицію депутатського корпусу, щодо розподілу функцій влади«, - йдеться в заяві.

Крім того, »Голос" вимагає терміново затвердити новий регламент роботи Львівської міської ради, щоби унеможливити узурпацію влади керівництвом міста та не допустити зловживання міським головою наданими йому повноваженнями:

"Важливими для повноцінного запуску новообраної ради є затвердження нового регламенту її роботи. Новий регламент роботи ради повинен допомагати міському голові та депутатському корпусу дотримуватись балансу — не допускати узурпації влади чи ситуативного маніпулювання будь-якою із сторін. Усі передбачені законодавством права міського голови мають бути захищені, а механізми їх реалізації мають відображатись у регламенті. У випадку, коли міський голова, зловживає своїми повноваженнями, повинні бути передбачені механізми, які забезпечать формування порядку денного чи подолання вета — повноцінну роботу депутатського корпусу".

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ