Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв звернувся до правоохоронців, оскільки вважає, що його звинувачення у справі Гандзюк неправдиві та не вважає себе причетним до трагетії загиблої активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

«Вчора я звернувся до правоохоронних органів: генерального прокурора України, голови Служби безпеки України Василя Грицака та міністра внутрішніх справ України з проханням перевірити викладені в зверненні батька Катерини Гандзюк факти», – сказав він.

У випадку, якщо заява батька Гандзюк є неправдивою, чиновник просить в межах компетенції вжити заходів для встановлення осіб, що причетні до формування «політизованої» думки батька загиблої активістки та подальшого її розповсюдження.

Гордєєв вимагає притягнути цих осіб до відповідальності за спонукання до вчинення батьком Катерини діяння, за яке статтею 384 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність, тобто завідомо неправдиві показання, поєднані з обвинуваченням у тяжкому чи особливо тяжкому злочині або зі штучним створенням доказів обвинувачення чи захисту«.

Додамо також. що Гордєєв назвав заяву батька Катерини Гандзюк »підковдровою грою нечистих на руку політиків".

Як писав "Вголос", "Хто замовив Гандзюк?”: через протест під час форуму Порошенка затримали активіста.

ІА "Вголос": НОВИНИ