Розпорядженням голови ЛОДА від 3 квітня ще 19 учасників АТО отримали дозвіл на розроблення проектів землеустрою на відведення земельних ділянок під індивідуальне дачне будівництво на вулиці Замарстинівській. Про це стало відомо з сайт ЛОДА, передають Наші гроші.

Згідно з розпорядженням,  ділянки розташовані «за межами населеного пункту міста Львова по вул. Замарстинівській».

Нагадаємо, ще у липні 2017 року голова Львівської ОДА Олег Синютка вже виділив тут 143 земельні ділянки учасникам АТО на території колишнього військового містечка.  Згідно з детальним планом території, що був затверджений за кілька днів до виділення ділянок,  тут було заплановано будівництво 143 дачних будинків на один або два поверхи з мансардою. Площа кожної ділянки приблизно сім «соток». Згідно з новим розпорядженням, території дачної забудови суттєво збільшиться.

Тоді це спричинило досить гучний скандал, оскільки проти виступили місцеві мешканці, які не схвалювали вирубки 15 га лісу, що передбачає план будівництва. Проте цей ліс не мав юридичного статусу, відтак не охороняється і тут можна вести будівництво.

Крім того, як раніше повідомляли «НГ.Львів», список тих, хто отримав ділянки на Замарстинівській, був досить неоднозначний. Серед них були ті, хто тут отримував вже другу або третю ділянку, як учасник АТО. А також ті, хто отримав 100 тис. грн від Львівською міської ради, як компенсацію замість передбаченою законодавчо земельної ділянки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ