Голова НАЗК Олександр Мангул не був включений Офісом президента України до складу Національної ради з питань антикорупційної політики. Саме тому він не був присутній під час наради.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

Національне агентство із запобігання корупції на своїй сторінці у «Фейсбуці» оприлюднило лист із поясненням, чому голова НАЗК  «вирішив не ризикувати». 17 липня голова НАЗК поінформував заступника голови Офісу президента України Руслана Рябошапку про цю обставину. Також до листа були надані інформаційні матеріали про результати діяльності Національного агентства.

У тексті вказується, що НАЗК є «єдиним органом у системі органів виконавчої влади, який формує антикорупційну політику». Попри це, її члени до складу ради не включені.

«Питання, які вирішуватимуться Національною радою, тісно пов'язані з завданнями, задля реалізації яких створено Національне агентство. Однак, незважаючи на зазначене і те, що Національне агентство є єдиним органом у системі органів виконавчої влади, який формує та реалізовує антикорупційну політику, представників Національного агентства не включено до складу Національної ради», - йдеться у повідомленні.

«Ураховуючи вказане, а також невизначеність статусу, в якому Національне агентство запрошують для участі в роботі Національної ради, не вбачаю можливою свою участь у засіданні», - йдеться у листі Мангула, адресованому заступнику керівника Офісу президента Руслану Рябошапці.

Як писав «Вголос», перший заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики заявив, що із відмовою голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Мангула виконувати свої обов’язки Офіс президента має намір ініціювати призначення нового очільника відомства протягом двох місяців.

ІА "Вголос": НОВИНИ