Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Голова ОУН Богдан Червак.

Меморіальна дошка встановлена на будинку по вул. Гагаріна, 18.

Богдан Червак у своєму дописі написав, що відкриттям меморіальної дошки полковнику Коновальцю здійснено ще один крок на шляху до відновлення історичної справедливості щодо одного з найвизначніших символів українського національно-визвольного руху.

«На жаль, але й до цього часу полковник Коновалець належно не оцінений і не осмислений. Однак саме він заклав ідейні і організаційні засади націоналістичного руху, який у ХХ сторіччі зберіг для нації історичну перспективу. Мельник, Бандера, Шухевич, Ольжич, Теліга – їх тріумф був не можливий без Євгена Коновальця.
Нам бракує такий постатей сьогодні. Ми в боргу перед ним. Пане полковнику, ми Вас пам'ятаємо і шануємо. З Вашим іменем – переможемо!», – підкреслив теперішній Голова ОУН.

Під час відкриття меморіальної дошки Євгену Коновальцю

Зазначимо, що полковник Євген Коновалець очолював Корпус Січових стрільців в Армії УНР. Після Української революції 1917-21 рр., був  головою Проводу українських націоналістів та першим головою ОУН. Цього року минає 80 р. від вбивства Євгена Коновальця радянськими спецслужбами.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ