У Тбілісі синьо-жовті проведуть три поєдинки. Суперниками українців стануть національні збірні Грузії та Білорусі, а також молодіжна збірна Грузії. Команда 16 лютого візьме курс до Ізраїлю.

 Усі поєдинки кваліфікації чемпіонату Європи відбудуться у одному з найбільших ізраїльських міст - Нетанья на базі спорткомплексу інституту імені Вінгейта.

Склад збірної України з водного поло ГРАВЦІ: 1. Нікольський Костянтин 2. Осика Максим 3. Мамєтьєв Юрій 4. Ашанін Дмитро 5. Дядюра Олександр 6. Грищук Роман 7. Джура Орест 8. Войтенко Володимир 9. Гусаков Денис 10. Алєксєєв Костянтин 11. Бабаєнко Владислав 12. Кечеджи Ігор 13. Бабський Нестор 14. Любінський Ігор Тренер Шведов Олексій Помічник тренера Шилін Тимур Лікар: Петренко Інеса

Через проблеми із здоров’ям на турнір до Грузії не поїхав в.о. головного тренера команди - Ігор Зінкевич. За матчами турніру і поєдинками кваліфікації - Ігор Ілліч спостерігатиме в онлайн режимі.

 «Ми провели хороший цикл підготовки. Цьогорічний турнір в Сербії, а також минулорічні два турніри: ліга Націй та кубок Литви дозволили нам перевірити всіх гравців в басейні. Тренерський штаб побачив, як команда може протистояти сильним суперникам. Зрештою, ця підготовка дала можливість нам якісно підготуватись до головного виклику для нашої збірної у 2022 році - кваліфікації чемпіонату Європи.

 

Хочеться подякувати міністерству молоді та спорту і президенту ФВПУ – Олександру Свіщову за можливість мати таку якісну і тривалу підготовку до кваліфікації чемпіонату Європи. Завдання перед хлопцям стоять максимально високі і прагнемо виконати сподівання керівництва і вболівальників та вийти в фінальну стадію ЧЄ-2022 з водного поло»,- в.о. головного тренера збірної України Ігор Зінкевич.

Нагадаємо, як повідмоляв «Вголос», у Львові побільшало команд із водного поло! Нещодавно в місті відродили жіночий клуб “Динамо-Амазонки”, який уже представляє наше місто у Вищій лізі України (єдина жіноча ліга в Україні).

ІА "Вголос": НОВИНИ