В Україні за добу на коронавірус захворіли майже 20 тисяч людей, Зеленський відвідав Донбас, Меркель провела телефонну розмову з Путіном, а у Львові продовжили карантин.

ІА Вголос пропонує вам актуальні та важливі новини за 8 квітня.

Новини про коронавірус за 8 квітня

В Україні знову зросла захворюваність на коронавірус. Так, за минулу добу додалося майже 19,5 тисяч хворих українців. Найбільше випадків інфікування минулої доби зафіксували у Києві - 1886.

Київ став епіцентром коронавірусу в Україні. За минулу добу у столиці захворіли 1886 осіб. Також понад тисячу нових інфікованих виявили у шести областях. Найменше хворих на COVID-19 виявили в Кіровоградскій області – 217.

Новини політики за 8 квітня

Володимир Зеленський розпочав робочу поїздку на Донбас. Президент відвідає передові позиції та поспілкується з українськими військовими.Також глава держави висловив співчуття через загибель 23-річного бійця на Донбасі.

Президент РФ Володимир Путін провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Вони обговорили загострення на Донбасі. Так, Путін звинуватив Україну в нібито «провокаціях», які загострюють обстановку на лінії зіткнення на Донбасі. Також він заявив, що «Україна повинна виконувати свої домовленості щодо Донбасу».

У четвер, 8 квітня, глава держави Володимир Зеленський завітав на Донбас. Він відвідав передові позиції захисників Україні в зоні проведення ООС. Президент провів розмови із українськими військовослужбовцям. Говорили про ситуацію на Донбасі.

Новини Львова за 8 квітня

Львів продовжив посилений карантин до 19 квітня. Таке рішення ухвалила регіональна комісія з надзвичайних ситуацій. Комісія вирішила розгорнути на базі Міської дитячої клінічної лікарні 105 ліжко-місць для лікування пацієнтів із COVID-19.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ