В Україні зафіксували понад 4 тисячі випадків коронавірусу, з 1 березня в нашій державі збільшать пенсії, а Зеленський анонсував створення «суду в смартфоні».

ІА Вголос пропонує вам важливі та актуальні новини за 1 березня.

Новини про коронавірус за 1 березня

За минулу добу медичні працівники підтвердили в Україні ще понад 4,2 тисячі випадків коронавірусу. Загальне число інфікованих продовжує збільшуватися. В останній день лютого недугу підтвердили у 93 медпрацівників та 258 дітей.

Житомирська область потрапить у «червону» зону карантину. Відповідне рішення 1 березня має ухвалити державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За останній тиждень в області провели майже 6000 ПЛР-тестів і виявили 2716 хворих на коронавірус.

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов першим з політиків вакцинувався від коронавірусу. Вакцинація політика пройшла в Олександрівській клінічній лікарні міста Київ. Зазначається, що Максима Степанова вакцинували індійським препаратом Covishield

Новини політики за 1 березня

Служба безпеки України скерувала до Київської міської прокуратури запити про сприяння у веденні слідства проти скандального проросійського блогера Анатолія Шарія на території інших країн.

У понеділок, 1 березня, глава держави Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яке передбачає введення санкцій проти 10 осіб. Зокрема, до переліку потрапили десять екссиловиків. Серед них – колишній керівник Служби безпеки Олександр Якименко та ексголова Міністерства внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Росія продовжує займатися питанням щодо легітимізації залучення миротворців з РФ для врегулювання ситуації на Донбасі. У зв’язку з цим, Україна звернулася до ОБСЄ та надіслала ноту про провокаційні дії з боку країни-агресорки.

Володимир Зеленський пообіцяв, що в Україні створять «суд в смартфоні». Так, глава держави заявив, що в Україні обов'язково створять «суд в смартфоні». Більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн. На думку президента, це прискорить судовий процес та мінімізує корупцію і можливості для зловживання.

Новини економіки за 1 березня

1 березня в Україні зросте пенсія на 11% для восьми мільйонів осіб. В середньому пенсії підвищать на 308 гривень. Мінімальний розмір підвищення - 100 гривень. Якщо розмір підвищення не досягає 100 гривень, то встановлюється щомісячна доплата до пенсії.

Новини Львівщини за 1 березня

На Львівщині продовжує збільшуватися кількість хворих на коронавірус. За минулу добу фахівці встановили діагноз «COVID-19» ще у 315 осіб.  Станом на понеділок, 1 березня, загальне число інфікованих в області встановилося на рівні 79 тисяч 233. Недуга забрала життя 2279 пацієнтів. У свою чергу, повністю вилікувалися від хвороби 69 тисяч 386 людей.

1 березня народний депутат України Олександр Дубінський потрапив в аварію на Львівщині.  ДТП трапилася о 6:20 год. Дубінський за кермом Toyota нe впoрaвся з кeрмyвaнням тa виїхaв нa зyстрiчнy і зіткнувся з іншим авто.

ІА "Вголос": НОВИНИ