В Україні зафіксували 12,5 тисяч випадків коронавірусу, у Раді відбулося засідання, де розглянули низку важливих питань, а міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, чи припинять роботу громадського транспорту в разі введення локдауну.

ІА Вголос пропонує вам важливі та актуальні новини за 1 грудня.

Новини про коронавірус в Україні

В Україні підтвердили 12 498 нових випадків коронавірусу в Україні. Загалом за добу  лабораторії провели 62 327 тестувань на коронавірус. З них методом ПЛР – 33 817, методом ІФА – 28 510.

У Києві протягом минулої доби виявили 1799 нових випадків інфікування коронавірусом. Таким чином, у столиці зафіксували новий коронавірусний антирекорд за кількістю хворих за добу. Попередній антирекорд був зафіксований 29 листопада. Тоді в Києві виявили 1740 заражень.

Заповненість лікарняних ліжок для пацієнтів з COVID-19 в нашій країні перевищила 50%. Так, вперше за п’ять днів введено 56 789 лікарняних ліжок.

Новини політики за 1 грудня

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що наразі влада не розглядає питання щодо зупинки транспорту під час можливого повного локдауну. За його словами, наразі не йдеться про якісь обмеження роботи транспорту. Внутрішні перельоти скасовувати також не будуть.

Сьогодні, у вівторок, 1 грудня, Верховна Рада України на своєму пленарному засіданні розгляне низку важливих законопроектів, зокрема про підтримку підприємців під час карантину.

В Україні не планують закривати внутрішнє авіасполучення в разі повного локдауну. Питання міжнародних авіаперельотів залежатиме від конкретної країни.

Чоловіки в Україні зможуть піти в декрет. Відповідний законопроєкт 1 грудня ухвалила Верховна Рада у першому читанні. Закон підтримав 301 нардеп.

Новини економіки за 1 грудня

Щоб вакцинувати від COVID-19 людей із груп ризику необхідно 15,1 мільярда гривень. Водночас у теперішній редакції держбюджету на 2021 рік передбачено на вакцинацію лише 2,6 мільярда гривень.

Верховна Рада України проголосувала за законопроект №4439-д, згідно з яким обов’язкове введення підприємцями касових апаратів відкладається до 1 січня 2022 року.

Новини світу за 1 грудня

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) звернулася до Російської Федерації з закликом розкрити усі обставини отруєння опозиційного політика Олексія Навального.

Через місяць після закриття невеликі магазини у Бельгії відновили свою роботу. З 1 грудня так званим “несуттєвим” магазинам дозволили знову відкрити свої двері для покупців. Також віднині запрацювали і музеї.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та члени його сім’я отримали експериментальну вакцину проти коронавірусу від Китаю. Наразі невідомо, яка саме китайська компанія передала експериментальну вакцину проти коронавірусу до Північної Кореї.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Німеччині загрожує третя хвиля пандемії коронавірусу. Лідерка ФРН закликала громадян бути максимально обережними протягом наступних кількох тижнів задля того, щоб запобігти виникненню третьої хвилі COVID-19.

Уряд Великої Британії не буде запроваджувати обов’язкового підтвердження вакцинації від коронавірусу для відвідувачів кафе, ресторанів, кінотеатрів, концертів.

Новини спорту за 1 грудня

Українська асоціація футболу (УАФ) отримала роз’яснення від УЄФА щодо присудження технічної поразки збірній Україні у матчі проти Швейцарії у завершальному турі Ліги націй.

Новини Львівщини за 1 грудня

У вівторок, 1 грудня, вранці у Львівській області поблизу Рави-Руської снігоприбиральна машина на смерть переїхала чоловіка. Загиблий чомусь лежав на дорозі. ДТП сталася близько 4.00 год ранку в одному з сіл Жовківського району.

ІА "Вголос": НОВИНИ