За минулу добу в Україні додалося майже 8 тисяч нових випадків коронавірусу, Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів розробити проект судової реформи, а Кравчук заявив про новий план дій щодо Донбасу.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 27 жовтня.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні виявили ще 7 959 випадків коронавірусу, 110 хворих померли, 2513 – одужали. Найбільше хворих за добу виявили у Харківській області – 883 особи.

Станом на 1 листопада до послаблення карантину не готові усі області України. Найбільший показник захворюваності на 100 тисяч населення – у Чернівецькій області, Житомирській області та Хмельницькій області.

Головні новини політики за 1 листопада

Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів розробити проект судової реформи. За його словами, влада починає розслідування щодо тих, хто діяв незаконно для знищення українських антикорупційних органів в інтересах “впливових фінансових груп та іноземних сил”.

На новій зустрічі “нормандської четвірки” Україна планує представити свій план дій щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Один із суддів Конституційного суду України закінчив той же військовий вуз, що й російський розвідник, котрий у Британії отруїв Скрипалів Анатолій Чепіга.

Новини економіки за 1 листопада

В Україні вже найближчим часом різко збільшиться курс валют. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,6 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 28,5/28,7 грн.

У березні 2021 року надбавка для українських пенсіонерів після осучаснення складе в середньому 11%. Підвищення торкнеться близько 10 мільйонів осіб.

Новини криміналу за 1 листопада

У Харкові в ресторані колишній охоронець нардепа влаштував стрілянину. Відвідувачі закладу, що вгамувати неадеквата почали розбивати об нього пляшки. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

Головні новини світу за 1 листопада

В турецькій провінції Ізмір в наслідок землетрусу загинули вже 60 осіб, одна з них потонула. Крім того, через землетрус постраждали ще 896 людей.

У Мінську в неділю проходила чергова масова акція протесту, у центр міста влада стягнула броньовані всюдиходи з кулеметами, силовики стріляли у повітря й намагалися розігнати людей.

Східну частину Філіппін 1 листопада накрив потужний тайфун “Жени”. В результаті загинули 10 осіб та евакуйовано близько мільйона жителів.

Новини Львова за 1 листопада

Міська територіально-виборча комісія назвала дату другого туру виборів очільника Львівської ОТГ. Повторні вибори відбудуться 22 листопада.

У селищі Щирець Львівської області 1 листопада спалахнула старовинна церква Різдва Богородиці.

ІА "Вголос": НОВИНИ