СБУ викрила мережу антиукраїнських Telegram-каналів, які працювали на російські спецслужби. Скандального депутата від «Слуги народу» Дубінського виключили з фракції. Солісту легендарного білоруського гурту «Песняры» Валерію Дайнеко заборонили в'їзд на територію України. У М’янмі відбувся військовий переворот.

ІА «Вголос» пропонує вам підбірку найважливіших новин за 1 лютого.

Головні новини про коронавірус: в Україні зафіксували понад 2 тисячі нових заражень за добу

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні підтвердили 2030 нових випадків коронавірусної інфекції. На жаль, жертвами пандемії стала 61 людина, тоді як до лікарень доставили 1103 людини. Від початку пандемії в Україні виявили 1 221 485 випадків захворювань на COVID-19.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що вже 10 лютого буде повністю протестований «модуль вакцинації  у медичних інформаційних системах». За його словами, також планують запустити сайт, який буде розповідати все про вакцинацію. На сайті можна буде записатися на вакцинацію.

Україна може перейти до адаптивного карантину. Таке рішення зараз розглядає Кабмін. Денис Шмигаль заявив, що деякі регіони можуть послабити обмеження та перейти до «жовтої» або «зеленої» зони.

Довідка про вакцинацію від коронавірусу в Україні не буде обов'язковою, оскільки доступ до вакцини наразі обмежений. Водночас довідку про вакцинацію зможуть видавати для подорожей.

Головні новини політики

Співробітники Служби безпеки України виявили і заблокували низку Telegram-каналів, які працювали за дорученням російських спецслужб. Членами масштабної агентурної мережі  були мешканці Харкова та Одеси, які брали участь у так званій «руській весні».

Національне агентство з питань запобігання корупції склало протоколи щодо трьох представників Конституційного суду України. Відомство склало протоколи щодо суддів Володимира Мойсика, Ігоря Сліденка та Ірини Завгородньої.

У понеділок, 1 лютого, під час засідання фракції «Слуга народу» було прийнято рішення про виключення із фракції скандального народного депутата Олександра Дубінського.

Солісту легендарного білоруського гурту «Песняры» Валерію Дайнеко заборонили в'їзд на територію України.  Заборона буде діяти упродовж трьох років.

Головні новини світу

Заступник очільника Ради безпеки та колишній президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що РФ готова до відключення від глобальної мережі Інтернет.

У понеділок, 1 лютого, вранці у М'янмі військові вчинили державний переворот. Вони схопили президента Він М'їна і голову правлячої партії М'янми «Національна ліга за демократію», очільницю МЗС і фактичну лідерку країни Аун Сан Су Чжі та інших високопосадовців.

У Бельгії чоловік з ножем напав на пасажирів у метро. Подія сталася на станції «Південний вокзал», що в столиці країні, Брюсселі. Відомо, що в результаті нападу було поранено кілька людей.

Головні новини Львівщини

На Львівщині зросла кількість хворих на коронавірус. За минулу добу фахівці встановили діагноз «COVID-19» ще 146 особам. Про це свідчать дані штабу з протидії коронавірусу, інформує пресслужба Львівської міської ради.

У Львові зранку 1 лютого о 8.35 год. надійшло повідомлення про замінування Головного залізничного вокзалу. На місце події оперативно прибули правоохоронці, кінологи та вибухотехніки.

ІА "Вголос": НОВИНИ