Володимир Зеленський привітав українців із Новим 2021 роком, у новорічну ніч завершилася операція з евакуації українських громадян із Сирії, Україна планує закупити вакцину проти коронавірусу від китайської компанії.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 1 січня 2021 року.

Новини про коронавірус:

Протягом минулої доби в Україні виявили 9432 нових випадків інфікування коронавірусом. 147 осіб стали жертвами пандемії, тоді як 10 016 пацієнтів успішно побороли небезпечну хворобу.

Україна планує закупити вакцину проти коронавірусу від китайської компанії Sinovac Biotech. Ціна однієї дози відповідає найдорожчій у світі вакцині Moderna  – 18 доларів.

Головні новини політики за 1 січня

Президент Зеленський у своєму ролику привітав українців із Новим роком, зазначивши, що 2020 був не простим. При цьому Зеленський своє звернення до українців побудував у формі діалогу з дітьми.

У новорічну ніч завершилася багатоскладова операція з евакуації українських громадян із Сирії. Дев’ятеро осіб, які перебували в таборах для біженців на території північно-східної Сирії, були повернуті на Батьківщину.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов звернувся до Верховної Ради щодо виборів у Харкові. Терехов просить призначити позачергові вибори мера міста через смерть Геннадія Кернеса.

Головні новини економіки за 1 січня

В освітян з 1 січня зросла заробітна плата на 20%. Загальний обсяг субвенції становить 103,7 млрд грн, з них освітня субвенція – 99,65 млрд грн. У молодого вчителя без категорії та стажу роботи зросте зарплата до 4 тис. 859 грн.

В Україні зросла ціна на електроенергію для населення. Так, Уряд з 1 січня затвердив фіксовану ціну на електроенергію для населення на рівні 1,68 грн за кВт-год.

Головні новини світу за 1 січня

1 січня Швеція офіційно очолила Організацію з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Відтак за принципом ротації організацію очолила міністр закордонних справ країни Анн Лінде.

У Великобританії зафіксували новий рекорд щодо кількості хворих на коронавірус. За тиждень щоденна кількість заражених зросла на 63%. Таке стрімке зростання захворюваності пов’язують з появою нового штаму коронавірусу.

Головні новини Львова за 1 січня

У селищі Славське, що у Львівській області 1 січня раптово зупинився крісельний підйомник, на якому перебуває 70 туристів. Інцидент стався через поломку на трансформаторній підстанції.

У Львові 1 січня вшанували Степана Бандеру. Сьогодні – 112 річниця від дня народження провідника ОУН, який став символом боротьби за українську державність.

У центрі Львова у новорічну ніч нетверезий чоловік влаштував стрілянину. Інцидент трапився на проспекті Шевченка 1 січня о 1.30 год. Там під час патрулювання правоохоронці помітили чоловіка із пістолетом Форт-17Р.

ІА "Вголос": НОВИНИ