ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 10 листопада.

Новини про коронавірус

Нещодавно німецька та американська фармацевтичні компанії BioNTech і Pfizer заявили про успішне випробування вакцини від COVID-19. У понад 90 % випадків вакцина була ефективною. Керівник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус зазначив, що відповідна розробка – багатообіцяюча.В організації сподіваються, що вже до завершення 2020 року у світі з’явиться ефективна вакцина проти коронавірусної хвороби.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні почали розподіляти по лікарнях медичний препарат “Ремдесивір”, який  застосовують для лікування хворих на COVID-19. Про це він повідомив під час візиту до візиту до Дніпропетровської області. Зокрема, Степанов додав, що цей препарат використовують у США та низці європейських країн для лікування пацієнтів з коронавірусом.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко прокоментував інформацію про виявлення в шести країнах світу фактів інфікування новим вірусом від норок.За його словами, ймовірність антигенної мутації SARS-CoV-2 ще не доведена, однак така мутація коронавірусу може призвести до дуже негативних наслідків. Він додав, що вже проінформував Держпродспоживслужбу, Мінекономрозвитку, Національну академію наук, Національну академію медичних наук України щодо проведення оцінки ризиків, пов’язаних із поширенням SARS-CoV-2 у популяції норок.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні за добу підтверджено 10 179 нових випадків COVID-19, а не антирекорд у майже 11 тисяч.  Міністр пояснив, що така ситуація виникла через технічну помилку їхнього виконавця та наголосив, що реальна кількість хворих в Україні є дещо меншою.

Головні новини політики за 10 листопада

У вівторок, 10 листопада, відбулось ще одне засідання Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Наша держава не змогла обговорити два важливі питання – пошук безвісти зниклих людей та обмін полоненими. Зокрема, відповідні питання не вдалось винести на обговорення через демарш представників Росії. 11 листопада відбудеться засідання керівників делегацій ТКГ, на яких спробують обговорити ці питання ще раз.

Нацполіція та Офіс генерального прокурора України закрили кримінальну справу про нібито втручання в роботу генпрокурора з боку екс-віце-президента США Джо Байдена. Нагадаємо, що кримінальне провадження було відкрито за заявою колишнього генпрокурора Віктора Шокіна. Він додав, що планує оскаржити дане рішення в суді. За попередньою інформацією, скаргу розглянуть 11 листопада.

У вівторок, 10 листопада, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером ФРН Ангелою Меркель. В ОП зазначили, що сторони обговорили ситуацію на Донбасі. Зокрема, президент розповів Меркель про провокації з боку ворожих військ Росії. Зеленський зазначив, що у порівнянні з минулим роком, втрати серед бійців ЗСУ суттєво знизились. На це вплинули домовленості про перемир’я.

Тристороння контактна група взяла за основу український план дії щодо врегулювання “ситуації” на Донбасі.  Цікаво, що російська делегація заявила, що Україна нібито обіцяла схвалити це план у Верховній Раді. Варто зазначити, що переговори повернулися до конструктивного русла після того, як делегація заявила, що може давати лише рекомендації.

Новини економіки за 10 листопада

Голова НБУ Кирило Шевченко зустрівся в США з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером. Шевченко та Каммерон обговорили питання, які стосуються співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Він також зазначив, що співпраця з МВФ надасть Україні можливість виконувати зовнішні зобов’язання та збільшити міжнародні резерви до 29-30 млрд доларів у наступних роках. За його словами, Україна готова до роботи місії МВФ у найкоротші терміни.

Головні новини світу за 10 листопада

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ не буде брати участі у виснажливій гонці озброєнь. Очільник Кремля додав, що сьогодні немає такої необхідності. Зокрема, він підмітив, що Російська Федерація, з”урахуванням сучасних геополітичних ризиків”, має намір продовжити модернізацію стратегічних ядерних сил, “планомірно зміцнювати їх складові”.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що підписав спільну заяву з президентами Азербайджану і Росії. Документ стосується припинення війни в Нагірному Карабасі. Він написав, що “прийняв дуже важке рішення”, в результаті якого були досягнуті домовленості про припинення бойових дій. Пашинян також наголосив, що це рішення є “кращим у сформованій ситуації”.

Новини Львова за 10 листопада

Цього разу «Вголос на районі» завітав у мікрорайон Левандівка. Транспортний колапс, зруйновані дороги та погана якість води. На ці проблеми місцеві мешканці скаржаться уже не перший рік. Як бачимо, за 14 років на посаді мера Андрій Садовий до віддалених районів Львова так і не дійшов.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ