Уряд Канади отримав аудіозапис, на якому обговорюють навмисне знищення українського літака МАУ, на Донбасі снайпер поранив українського захисника.

ІА «Вголос» пропонує актуальні новини станом на 10 лютого.

Новини про коронавірус

Упродовж минулої доби на території України було виявлено 3 409 нових випадків інфікування коронавірусом. Госпіталізували 2 046 хворих, померли 163 інфікованих.
Китайська компанія подала заявку на реєстрацію вакцини від коронавірусу в Україні. Йдеться про компанію Sinovac. Державна реєстрація передбачає надання дозволу на використання препарату для екстреного медичного застовування.
На захоплених територіях Донбасу найбільший показник смертності від коронавірусу в цілому світі. Таку заяву зробив  віце-прем’єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. За його словами, такі висновки можна зробити зі статистики, яку оприлюднюють бойовики.

Надзвичайні новини

Російські найманці знову порушили умови «перемир'я» на Донбасі. Ворожий снайпер поранив захисника України під Пісками. Українського військового оперативно доставили до лікарні.

Головні новини політики за 10 лютого

Уряд і органи безпеки Канади заволоділи аудіозаписом, на якому обговорюється навмисне знищення українського літака Boeing рейсу PS752. На записі чути голос, який, за припущеннями, належить міністру закордонних справ Ірану Мохаммаду Джаваду Заріфу.

Міська рада Дніпра звільнила 655 співробітників районних адміністрацій і департаментів. Цікаво, що засідання загалом тривало 9 хвилин, протягом яких дві виконали національний гімн України.

Володимир Зеленський провів розмову з президентом Греції Катеріну Сакелларопулу та запросив відвідати Україну. Так, український президент запросив Катеріну Сакелларопулу взяти участь у заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Головні новини економіки за 10 лютого

Національний банк України встановив курс валют на 10 лютого. Відомо, що американська валюта знову продовжує падіння. Так, вартість долара знизилася на дві копійки у порівнянні з попереднім банківським днем. Курс євро подорожчав аж на 18 копійок.

Україна має отримати транш у розмірі 600 млн євро. Києву необхідно зробити 8 важливих кроків та досягти прогресу в переговорах з Міжнародним валютним фондом, заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Головні новини світу

Джо Байден може отримати доступи до записів розмов Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним. Колишній президент США приховував свої особисті розмови з іноземними лідерами, а деякі навіть були приховані в секретній системі.

Канцлерка ФРН Ангела Меркель зробила пропозицію продовжити дію локдауну на території країни до початку березня.

Вакциновані британці можуть отримати QR-коди, які можна сканувати, вже наступного місяця, що дозволить їм виїжджати за кордон у рамках програми паспорта вакцин проти коронавірусу.

Головні новини Львова

Упродовж минулої доби на території Львівської області було зафіксовано 117 нових випадків зараження коронавірусом. Медики здійснили 1 436 ПЛР-тестів. До медичних закладів госпіталізували 11 інфікованих.

На Львівщині медикам «швидкої допомоги» довелося везти хвору жінку на санях. Виявивши інфаркт, місцева фельдшерка викликала лікарів із райцентру, однак ті не змогли під'їхати до будинку через складні погодні умови.

ІА "Вголос": НОВИНИ