В Україні зафіксували понад 5 тисяч випадків коронавірусу, подробиці моторошної авіакатастрофи в Індонезії та карантин у Тернополі.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні та важливі новини за 10 січня.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні виявили 5011 випадків зараження коронавірусом. Так, вчора захворіло також 113 дітей та 164 лікарі. 2 тисячі людей потребувало госпіталізації. Кількість летальних випадків минулої доби складає 99 осіб. Вилікувалися минулої доби  5 292 людини.

Минулої доби найбільше випадків зараження коронавірусом зафіксували в Одеській та Київській областях. За його словами, найбільше хворих за минулу добу виявили в Одеській (446), Київській (405) областях, у Києві (404), а також на Харківщині (344) та Миколаївщині (327).

Новини політики

Тернопіль все ж буде дотримуватися посиленого карантину, введеного у п’ятницю, 8 січня.За його словами мера міста, дане рішення Уряд не підтримав.Сергій Надал заявив, що вони зробили все можливе, щоб з 8 січня все у місті працювало у звичному режимі.

Авіакатастрофа в Індонезії

Пасажирський літак авіакомпанії Sriwijaya Air, який розбився у морі біля Джакарти, не подавав сигналів тривоги. За словами заступника голови відділення по операціях і готовності Пошуково-рятувального управління Індонезії Бамбанга Суріо Аджи, причини відсутності сигналу тривоги від літака наразі з’ясовують.

Пошукова група знайшла “чорні скриньки” пасажирського літака Boeing 737-524, який зазнав аварії вчора поблизу Джакарти. Як зазначається, “скриньки” знайшли завдяки сигналам, які походили з двох самописців.

Міністерство закордонних справ України висловило співчуття через падіння літака в Індонезії. Кулеба висловив співчуття всім родинам жертв, підкресливши, що “Україна стоїть поруч з народом та урядом Індонезії”.

У соцмережах опублікували дані про останні хвилини життя пасажирів боїнга, який напередодні розбився в Індонезії. Зокрема, з’явилося повідомлення жінки, яка сіла на рейс разом зі своїми дітьми після відвідин родини, і їхні фото.

Новини світу

9 січня у Чикаго чоловік влаштував стрілянину, вбивши та поранивши декількох людей. Як зазначається, чоловік на ім’я Джейсон Найтенгейл о 13:50 зайшов в гараж та застрелив 30-річного чоловіка, який сидів всередині авто.

У Японії зафіксували новий вид коронавірусу у чотирьох людей. Відомо, що його привезли з Бразилії.Зазначається, що чотирьох інфікованих виявили в токійському аеропорту Ханеда 2 січня. Всі інфіковані прилетіли з Бразилії.

Новини Львова

У суботу, 9 січня, ввечері на об’їзній дорозі Львова сталася смертельна ДТП. Аварія сталася приблизно о 20.15 год на південному об’їзді Львова поблизу відпочинкового комплексу “Львівська Швейцарія”. Зіткнулися два легковики – “ВАЗ-2106” і “Опель Астра”.

У суботу, 9 січня, у Львові поблизу торгового центру “Вікторія Гарденс” у автомобілі знайшли мертвого чоловіка.Тіло чоловіка виявили приблизно о 17:30 год. на вулиці Кульпарківській поблизу торгового центру “Вікторія Гарденс”.

ІА "Вголос": НОВИНИ