В Україні зафіксували понад 13 тисяч випадків коронавірусу, у МОЗ пояснили для чого посилювати карантин з 8 січня та безоплатне забезпечення вакциною від коронавірусу всіх українців.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні та важливі новини України та світу за 10 грудня.

Новини про коронавірус за 10 грудня

В Україні знову почала зростати кількість нових хворих на коронавірус. Так, за минулу добу додалося ще понад 13 тисяч нових випадків. Водночас в Україні одужало більше людей, ніж захворіло.

Понад 75% смертей від коронавірусу фіксують у людей віком понад 60 років.  Їхня частка серед усіх заражених становить 21,6%. Проте найбільша кількість летальних випадків трапляється серед людей віком 60-69 років. Їхня частка серед усіх смертей від коронавірусу становить 31,1%.

За минулу добу, 9 грудня, в столиці України виявили найбільшу кількість нових інфікованих від початку пандемії. Так, у Києві підтвердили 1 899 випадків коронавірусу.

Новини політики за 10 грудня

Очільник МОЗ Максим Степанов пояснив, для чого в Україні посилювати карантин. Він також назвав причини введення жорсткого карантину з 8 по 24 січня. Крім того, він прогнозує збільшення кількості хворих.

Посилення карантину в Україні зможе скоротити захворюваність на COVID-19 на 40-50%. Водночас, при повному локдауні захворюваність може скоротитись на 80% за три тижні. За словами Степанова, такий локдаун ввели у європейських країнах.

У Міністерстві охорони здоров’я розглядають питання безоплатного забезпечення вакциною від коронавірусу всіх українців.

Новини економіки за 10 грудня

В НБУ розповіли, як посилення карантину у січні вплине на економіку в Україні. За прогнозами НБУ, карантин суттєво не вплине на економіку, інфляція буде зростати як і раніше.

В Україні зросла кількість безробітних через карантин вихідного дня.  За місяць кількість безробітних зросла з 396 до 420 тисяч осіб. Водночас через Центри зайнятості за весь час карантину в Україні працевлаштувалися 440 тис. осіб.

Національний банк України встановив офіційний курс валют на п’ятницю, 11 грудня. Як відомо, долар зріс у ціні після тимчасового падіння. Так, американська валюта подорожчала на 3 копійки у порівнянні з попереднім банківським днем.

Національний банк України встановив офіційний курс євро на п’ятницю, 11 грудня. Відомо, що європейська валюта, вслід за доларом, зросла у ціні. Так, євро подорожчало на 4 копійки у порівнянні з попереднім банківським днем.

Новини світу за 10 грудня

Влада Білорусі вводить тимчасову заборону на виїзд із країни через наземні пункти пропуску, щоб завадити розповсюдженню інфекції коронавірусу. Обмеження почнуть діяти із 20 грудня.

У Норвегії створили найбільше у світі містечко з пряників. Експозиція, яка налічує майже дві тисячі елементів, розміщена у місті Берген.

У Дубаї вирішили послабити карантинні обмеження, введені через пандемію коронавірусу. Так, час розважальної програми у ресторанах продовжать до 2 години ночі.

Кримінальні новини за 10 грудня

У м. Миколаєві горе-мати жорстоко вбила новонароджену дитину. Наразі її судять. Жорстоке вбивство трапилось ще у 2019 році, проте судять горе-матір лише зараз. Слідство встановило, що 43-річна жінка самостійно народила дитину. Після цього вона закрила немовля у холодній кімнаті, а далі – викинула на вулицю. Новонароджений помер від переохолодження.

Вночі 10 грудня у столиці України сталася жахлива смертельна ДТП. Орендоване авто на швидкості врізалось у стовп, його розірвало на частини. 

У приватному пологовому будинку столиці України розгорівся скандал через смерть немовляти. Мати дівчинки звинувачує у її смерті медиків.

Новини Львівщини за 10 грудня

У центрі Львова 10 грудня серйозна масштабна ДТП. Як зазначається, аварія сталась на вулиці Кривоноса, що поблизу головного відділення Державної служби із надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Поблизу одного із сіл Сокальського району Львівської області 9 грудня сталась моторошна ДТП, у якій загинув 34-річний чоловік.

ІА "Вголос": НОВИНИ