Кабмін запровадили карантин вихідного дня, спікер Верховної Ради заразився корнавірусом, в Україні вкотре виявили понад 10 тисяч нових випадків коронавіврусу.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 11 листопада.

Карантин вихідного дня

Кабмін ухвалив рішення запровадити карантин вихідного дня з 14 по 30 листопада. Обмеження діятимуть з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

В Україні під час карантину вихідного дня будуть закриті: більшість магазинів; театри та кінотеатри; спортзали; фуд-корти і розважальні зони у ТРЦ; кафе та ресторани працюватимуть тільки на виніс.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про посилення карантинних обмежень в Україні. Поділу на кольорові зони більше не буде. Відповідне рішення уряд прийняв сьогодні, 11 лтистопада, на засіданні.

Новини про коронавірус

В Україні продовжують фіксувати нові випадки коронавірусної хвороби. За минулу добу медичні працівники підтвердили недугу ще в 10 тисяч 611 людей. Від початку пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 489 тисяч 808 осіб.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що якщо Уряд не зробить карантинні заходи жорсткішими, то вже 10-15 грудня, місць у лікарнях не буде навіть у коридорах.

Головні новини політики за 11 листопада

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заразився коронавірусом. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. Спікер ВРУ отримав позитивний результат тесту 11 листопада.

Постійний представник президент України в Криму заявив, що питання постачання води в окупований Крим є чи не єдиним важелем тиску на Росію. Антон Кориневич наголосив, що Україна не планує легко відмовлятися від цього питання.

Новини економіки за 11 листопада

НБУ оприлюднив новий курс валют на середу, 11 листопада. Після тривалого падіння долар почав мінімально зміцнюватися, а євро – втрачає позиції стрімкими темпами.

Минулого місяця в Україні суттєво прискорилась споживча інфляція. У річному вимірі показник встановився на рівні 2,6 %. Варто зазначити, що у вересні показник становив 2,3 %.

Понад 9 мільйонів українців опиняться в бідності через пандемію коронавірусу. За даними нещодавнього дослідження ООН, через пандемію COVID-19 “Україна може стикнутися із найгіршою рецесією за десятиріччя”.

Головні новини світу за 11 листопада

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що війна за Нагірний Карабах завершилася. Напередодні, Азербайджан, Вірменія та Росія підписали угоду про припинення вогню в Нагірному Карабасі.

Державний секретар США Майк Помпео переконаний, що Дональд Трамп буде переобраний на другий президентський термін. Помпео наголосив, що Трамп залишиться на посаді президента США, після того, коли будуть пораховані всі “легальні” голоси.

Новини Львова за 11 листопада

684 випадків COVID-19 підтвердили за минулу добу на Львівщині. Станом на ранок середи, 11 листопада, в області зафіксували вже 34 тисячі 988 випадків захворювання на небезпечну недугу. Від початку пандемії коронавірус забрав життя 1012 мешканців Львівщини.

У середу, 11 жовтня, сотні львівських рестораторів вийшли на акцію протесту проти карантину вихідного дня. На мітинг також вийшли представники фітнес спільноти, яка теж може сильно постраждати від карантину вихідного дня.

ІА "Вголос": НОВИНИ