За минулу добу на коронавірус захворіли понад 5 тисяч українців, в Україні продовжує «лютувати» негода, а президент Зеленський відправився на Донбас.

ІА Вголос пропонує вам актуальні та важливі новини станом на 11 лютого.

Новини про коронавірус

За минулу добу медичні працівники підтвердили в Україні понад 5 тисяч випадків коронавірусу. Число інфікованих знову починає збільшуватися. Степанов зазначив, що 10 лютого коронавірус виявили у 281 медпрацівника та 277 дітей. Щодо областей, то найбільше випадків хвороби на Івано-Франківщині – 482, Вінниччині – 392, Закарпатті – 368, Житомирщині – 367 та Києві – 335.

Нової пандемії через постійні мутації коронавірусу не буде. Представник ВООЗ зазначив, що для вірусів мутація є цілком нормальною еволюцією, яка дозволяє пристосуватися до людини.

Новини економіки

У Мінфіні не розглядають такі варіанти, при яких Україна опинилася б без підтримки МВФ. Ціна втрати допомоги Міжнародного валютного фонду може бути дуже великою. Потрібно зробити все можливе, щоб співпраця з фондом не припинилася.

Новини політики

У четвер, 11 лютого, глава держави Володимир Зеленський розпочав робочий візит на Донеччину. Про це повідомили у пресцентрі Офісу президента. Сьогодні Зеленський спільно з представниками G7 ознайомиться із ситуацією на фронті. Також посадовці зустрінуться з військовими, які захищають нашу державу на Донбасі.

Сьогодні, 11 лютого, депутати Європарламенту проголосували за ухвалення звіту про прогрес України в імплементації Угоди про асоціацію з ЄС. Стало відомо, що за доповідь Міхаеля Галера про успіхи України проголосували 526 парламентарів, 79 були проти, а 71 депутат утримався.

Міністр освіти Сергій Шкарлет підписав наказ про призначення кума одіозного міністра освіти Дмитра Табачника Максима Луцького ректором Національного авіаційного університету. 28 січня у виші були вибори ректора, на яких переміг Луцький. 9 лютого він пройшов спецальну перевірку. Тепер він займатиме цю посаду до до 9 лютого 2026 року.

Негода в Україні

В Україні продовжує погіршуватися погода – падає сильний сніг, подекуди прогнозують і дощ. Станом на ранок четверга, 11 лютого, у двох регіонах діють обмеження на в’їзд вантажівок.У ДСНС зазначили, що великогабаритний транспорт не пропускають у Закарпаття та Київ.

При в'їзді у Львів у четвер, 11 лютого, вантажівка злетіла з траси і перекинулась. Як зазначається, через жахливу негоду ситуація на дорогах Львівщини є складною. Так, на в'їзді у місто вантажний автомобіль злетів з дороги та перекинувся. Про потерпілих чи постраждалих в аварії наразі нічого не відомо.

Погодні умови в Україні продовжують погіршуватися, негода не припиняється. Через сильні снігопади вимушено обмежили в’їзд вантажівок вже у семи регіонах та столиці України. Обмеження ввели для того, щоб снігоприбиральна техніка могла ефективніше працювати. Про це інформує пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У Львівській області на трасі Київ-Чоп зійшла снігова лавина. В результаті цього, рух транспорту заблокований. Так, у четвер, 11 лютого, снігова лавина перекрила дорогу міжнародного значення.

Новини Львівщини

На Львівщині продовжують фіксувати нові випадки коронавірусної хвороби. За минулу добу в області додалося 312 інфікованих. Загальне число хворих на COVID-19 в регіоні зросло до 73 тисяч 482. Недуга забрала життя 2 тисяч 169 людей. У свою чергу, повністю одужало 65 тисяч 094 пацієнти.

Новини Донбасу

11 лютого Олександр Глушко загинув від пострілу снайпера в районі селища Зайцеве, Донецької області.  Відомо, що військовий родом з Полтавщини. Служив в інженерно-саперному взводі. Йому надали першу медичну допомогу, проте від отриманих поранень Олександр помер під час евакуації до госпіталю.

ІА "Вголос": НОВИНИ