Число інфікованих коронавірусом зростає, в Україні збільшили штрафи для водіїв, ЄС продовжив санкції проти Росії.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 12 березня.

Новини про коронавірус за 12 березня

В Україні зафіксували 12 946 нових випадків коронавірусної недуги. Так, загальна кількість хворих зросла до 1 438 468 осіб. Зазначається, що від початку пандемії коронавірусу побороти недугу вдалося 1 214 876 особам. Померли від ускладнень хвороби - 27 915 людей.

За минулу добу від коронавірусу вакцинувалися 8859 українців. З початку кампанії першу дозу вакцини отримали вже 38 237 осіб. Найбільше щеплень за вчора зробили в Київській області (950).

Головні новини політики за 12 березня

Згідно з рішенням Шевченківського районного суду міста Києва, колишнього народного депутата і екс-главу будівельної компанії «Укрбуд» Максима Микитася випустили із СІЗО.

Рада Європейського Союзу прийняла рішення про продовження до 15 вересня 2021 року санкцій проти Росії у зв'язку з порушенням нею територіальної цілісності України. До санкційного списку потрапили, як і раніше, 177 фізичних і 48 юридичних осіб.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження у справі про Харківські угоди, які підписали у 2010 році тодішні президенти України та Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв про перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.

Новини економіки за 12 березня

Іноземні валюти дещо зросли у ціні після падіння. Так, курс долара подорожчав на 4 копійки у порівнянні з попереднім банківським днем. Євро, своєю чергою, також зросло у ціні. Курс європейської валюти подорожчав аж на 24 копійки.

В Україні планують збільшити видатки на пенсії деяким особам. Повинні опрацювати питання щодо збільшення видатків на пенсії особам з інвалідністю – учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та громадян, які постраждали внаслідок катастрофи.

Штрафи для водіїв, які керують транспортним засобом напідпитку, різко збільшили. Відповідний закон підписав глава держави Володимир Зеленський. Якщо поліція впіймає нетверезого водія, то кермувальник заплатить 17 тисяч гривень штрафу.

Головні новини світу за 12 березня

Туристам дозволили підійматися на найвищу вершину земної кулі Еверест. Водночас альпіністи повинні дотримуватися всіх карантинних обмежень. Перед підйомом туристи повинні пройти обов'язкову тижневу самоізоляцію у Непалі. Крім того, вони повинні пред'явити негативний результат тесту на коронавірус.

У світі не виявили жодної смерті від вакцинації проти коронавірусу. У ВООЗ заявили, що вакцинація препаратом AstraZeneca має продовжуватися. Як відомо, деякі країни призупинили застосування вакцини AstraZeneca та розслідують випадки утворення тромбів після щеплення.

Неподалік берегів Беніну пірати здійснили напад на судно Davide B, яке належить компанії De Poli Shipmanagement (Нідерланди). На борту танкера був 21 член екіпажу, пірати викрали 15 людей. Серед них українців не було.

Головні новини Львова за 12 березня

У Львівській області підтвердили 704 нових випадків коронавірусної хвороби. У Львові, своєю чергою, виявили 335 інфікованих. На Львівщині від початку пандемії коронавірус підтвердили у 85 038 осіб. У Львові загальна кількість хворих становить 41 085 людей.

ІА "Вголос": НОВИНИ