В Україні зафіксували майже 8 тисяч випадків коронавірусу, МОЗ оновило показники захворюваності в областях, а на Донбасі вбили ще одного українського воїна.

ІА Вголос пропонує вам актуальні та важливі новини станом на 12 квітня.

Новини про коронавірус за 12 квітня

В Україні продовжують фіксувати нові випадки захворювання на коронавірус. За минулу добу в нашій державі додалося 7 856 інфікованих.  11 квітня недуга забрала життя 287 осіб. Ушпиталено в медзаклади 2 тисячі 770 пацієнтів. У свою чергу, повністю вилікувалися від COVID-19 ще 5 тисяч 355 людей.

Новини політики за 12 квітня

У понеділок, 12 квітня, у МОЗ оприлюднили оновлені показники областей України щодо захворюваності на коронавірус. На межі потрапляння в «червону» зону перебувають Полтавщина, Донеччина та Черкащина. У вказаних регіонах перевищено рівень ушпиталення (норма 60) та коефіцієнт виявлення хворих. В Черкаській області рішень ушпиталення становить 92,3 (на 100 тисяч населення), а показник виявлення хворих на COVID – 22,9 %.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що глава США Джо Байден повинен зробити більше для того, щоб стримати РФ та допомогти завершити війну на Донбасі. Так, президент зазначив, що для вступу України в НАТО потрібно більше, ніж слова підтримки з боку Вашингтону.

Новини Львівщини за 12 квітня

Кількість хворих на коронавірус у Львівській області продовжує невпинно збільшуватися. 11 квітня фахівці діагностували недугу ще в 720 осіб. Від початку пандемії виявлено 117 тисяч 149 випадків коронавірусу. Хвороба забрала життя 2 848 пацієнтів. У свою чергу, одужали 85 тисяч 325 осіб.

В ніч на понеділок, 12 квітня, на вулиці Пасічній у Львові з вікна п'ятого поверху випав чоловік. Відомо, що чоловікові 33 роки. Його звати Маркіян і він скрипаль. Медики діагностували у потерпілого закриту черепно-мозкову травму, кататравму та перелом ноги. Також відомо, що чоловік був у стані алкогольного сп'яніння.

Новини Донбасу за 12 квітня

У понеділок, 12 квітня, на Донбасі загинув ще один захисник України.Боєць Збройних сил України отримав вогнепальне кульове поранення. На жаль, травма виявилася несумісна із життям. Врятувати пораненого захисника не вдалося.

Впродовж поточної доби, 12 квітня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі окупанти сім разів відкрили вогонь. В результаті ворожих обстрілів один український захисник загинув. Відомо, що від ранку понеділка в зоні ООС зафіксували 9 порушень режиму припинення вогню, в тому числі 7 обстрілів позицій українських захисників і 2 дистанційні установки хв ПОМ-2.

ІА "Вголос": НОВИНИ