Депутат подав заяву до ДБР та Офісу генпрокурора на Офіс президента. Анонімне джерело, яке стояло біля витоків партії «Слуга народу» розповіло про кризу в політсилі, тоді як в МЗС Росії підтвердили інформацію про погіршення відносин з ЄС.

ІА «Вголос» підготувала для вас актуальні новини за 12 лютого.

Головні новини про коронавірус

За минулу добу, 11 лютого, в Україні зафіксували 4 773 нових випадків коронавірусної хвороби. Так, з них вчора захворіли 326 дітей та 212 медпрацівників. Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов. Загалом в Україні підтвердили 1 262 867 випадків коронавірусу. Побороти недугу зуміли 1 106 155 осіб, а померли від ускладнень недуги 24 174 пацієнти. Також станом на 12 лютого в нашій державі здійснили 6 500 150 ПЛР-тестувань.

Європейський інвестиційний банк виділив Україні 50 млн євро для закупівлі вакцин від коронавірусу та холодильного обладнання для центрів вакцинації. Про це інформує прем'єр-міністр Денис Шмигаль.Повідомляється, що український прем’єр підписав із президентом ЄІБ Вернером Хойєром  відповідні домовленості у штаб-квартирі Банку в Люксембурзі. Ці гроші нададуть із проекту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України».

Головні новини політики

Депутат від партії «Голос» Ярослав Юрчишин подав заяву до Державного бюро розслідувань і Офісу генпрокурора щодо порушення, яке було скоєне Офісом президента. За його словами, на Банковій приховують, що скандальний заступник глави ОП Олег Татаров досі перебуває на посаді. Зокрема, він додав, що у Зеленського не хотіли відповідати на його питання щодо того, чи продовжує виконувати свої професійні обов'язки заступник Єрмака.

Провладну партію «Слуга народу» невдовзі можуть покинути щонайменше 10 депутатів. Йдеться і про депутатів-мажоритарників, і про «перших осіб» партії.У матеріалі зазначають, що підставою для цього є складна ситуація у партії та фракції. За словами одного з лідерів політсили, який стояв біля витоків партії, «слугам народу» не вдалося реалізувати жодну ініціативу.

У Європейському парламенті назвали реформу децентралізації в Україні однією з найуспішніших. У ЄС закликали офіційний Київ завершити цю реформу шляхом широкого діалогу між органами влади на різних рівнях. Варто зауважити, напередодні Європарламент схвалив доповідь України щодо імплементації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Національна комісія з держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) вперше в історії ухвалила рішення про анулювання ліцензії газопостачальної компанії. Відповідне рішення ухвалили на засіданні НКРЕКП у п'ятницю, 12 лютого, у зв'язку з тим, що газопостачальна компанія порушувала вимоги законодавства та ліцензійні умови із постачання блакитного палива. Варто зауважити, що клієнтами компанії, в якої забрали ліцензію, переважно є жителі міста Мелітополь.

Головні новини економіки

Національний банк України встановив новий курс валют. У понеділок, 15 лютого, ціна валюти зміниться різноспрямовано. Долар мінімально здорожчає, а євро - різко здешевіє. Про це свідчать дані, оприлюднені пресслужбою регулятора.

Головні новини світу

У Міністерстві закордонних справ Росії підтвердили слова очільника відомства Сергія Лаврова щодо готовності Москви до розриву відносин з Європейським Союзом.Російські дипломати додали, що Москва реалізує цей лише за ініціативи Брюсселю. Крім того, МЗС Росії звернулося до ЄС з закликом продовжувати співпрацю відповідно до принципів взаємоповаги та рівності.

В Туреччині, в провінції Ізмір, в ніч на п'ятницю, 12 лютого, вирувала негода. Так, через ураган постраждали щонайменше 16 людей.Відомо, що негода також пошкодила десятки будинків, автомобілів та споруд. Сильний вітер позривав дахи з будинків, а також повалив будівельний кран. В результаті цього дев'ять осіб постраждали. Також сильний ураган перекинув десятки машин. Крім того, через негоду затонуло кілька яхт і човнів.

У п'ятницю, 12 лютого, очільник організаційного комітету літніх Олімпійських ігор у Токіо та експрем'єр-міністр Японії Йосіро Морі оголосив, що йде у відставку. Варто зазначити, що приводом для цього стали його сексистські висловлювання. У мережу оприлюднили інформацію, що оргкомітет Олімпіади цілком ймовірно міністерка з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок Сейко Хасімото.

Головні новини Львівщини

У Львові, на вул. Сихівській, 5, в ніч на 12 лютого спалахнуло відділення «Альфа-Банку». На щастя, у пожежі ніхто не постраждав.Пожежа спалахнула орієнтовно о 3 годині ночі. На місці події працювали рятувальники. Вони оперативно загасили пожежу. У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею «умисне нищення майна».

На Львівщині продовжують фіксувати нові випадки коронавірусної хвороби. За минулу добу додалося ще 373 інфікованих. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.У відомстві зазначили, що від початку пандемії коронавірус підтвердили у 73 тисяч 855 мешканців Львова. Недуга забрала життя 2 тисяч 174 осіб. У свою чергу, повністю вилікувалися від COVID-19 наразі 65 тисяч 742 пацієнти.

ІА "Вголос": НОВИНИ