В Україні зафіксували понад 9 тисяч випадків коронавірусу, Разумков скликав очільників фракцій на термінову нараду, а в Білорусі продовжуються масові протести.

ІА «Вголос» пропонує вам важливі та акуальні новини станом на неділю, 13 грудня.

Новини про коронавірус

У суботу, 12 грудня, в Україні на коронавірус захворіло 9 176 людей, більше півсотні померло. За добу також захворіло 494 дитини та 313 лікарі. Крім того, було зафіксовано 156 летальних випадків, вилікувалися 7 563 людини, 2 969 хворих госпіталізували.

Найбільше підтверджених випадків зараження коронавірусом за добу було зареєстровано у Києві, Київській та Дніпропетровській областях. У Києві за добу на коронавірус заразилося 1125 людей, в області – 740 осіб. На Дніпропетровщині за останню добу зафіксували 709 нових випадків захворювання на COVID-19, в Одеській області – 628 випадків, у Запорізькій за добу захворіло 535 осіб.

За минулу добу у Збройних силах було зафіксовано 108 випадків зараження на коронавірус. Як зазначається, загальна кількість хворих на коронавірус у ЗСУ складає 3263 людини. Вилікувалося за весь час пандемії 8820 людей, померло 32 особи.

Новини політики за 13 грудня

Угода про Спільний авіаційний простір з Європейським союзом може бути підписана 11 лютого. Стефанішина зазначила, що угода забезпечить вільну конкуренцію, створення нового ринку, збільшить доступ до ринку авіаперевезень ЄС та дозволить зменшити ціни на квитки і збільшити кількість рейсів.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков скличе очільників фракцій на термінову нараду 14 грудня. Нарада має відбутися завтра о 10:00. На нараді скоріш за все обговорюватимуться питання щодо бюджету на 2021 рік, особливого статусу Донбасу та графіку роботи парламенту під час локдауну.

Новини Львівщини за 13 грудня

У Львівській області вандали пошкодили два пам’ятники Папі Римському Івану Павлу ІІ. Пригоди сталися у містах Трускавці та Дрогобичі. Відомо, що у Трускавці в ніч на неділю, 13 грудня, було пошкоджено одну руку пам’ятника. Правоохоронці розглядають дві версії: або її пошкодили вандали, або це саморуйнування.

На 71-му році життя помер відомий український філософ Роман Кісь. Він помер у ніч на неділю, 13 грудня, у Львові. 

У селі Яворів Турківського району Львівської області 12 грудня сталась смертельна дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув 60-річний чоловік. Аварія сталась на трасі Ужгород-Турка. Там водій автомобіля Pegeout 407, 39-річний місцевий житель, на смерть збив 60-річного пішохода.

Новини світу за 13 грудня

Під час чергових протестів в столиці Білорусі, Мінську, силовики затримали понад 300 демонстрантів. Відомо, що учасників акції протесту затримали за опір міліції та за несанкціоновані демонстрації.

Президент США Дональд Трамп погрожує ветувати оборонний бюджет на 2021 рік. За його словами, від цього може виграти лише Китай.

У Литві мають намір посилити карантин, введений через пандемію коронавірусу. Так, уряд зараз обговорює введення в країні комендантської години. Відомо, що комендантська година може діяти від 21:00 до 06:00 у робочі дні.
Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш заявив, що світові лідери докладають недостатньо зусиль для того, щоб зупинити глобальне потепління, і просить їх ввести надзвичайний кліматичний стан для зменшення кількості викидів вуглецю.

ІА "Вголос": НОВИНИ