В Україні підтвердили понад 500 тисяч випадків інфікування коронавірусом, Олександр Лукашенко погрожує санкціями Україні, а низка українських міст відмовляється вводити «карантин вихідного дня».

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 13 листопада.

Новини про коронавірус

В Україні знову зафіксували коронавірусний антирекорд. За минулу добу медичні працівники встановили діагноз “COVID-19” 11 тисячам 787 особам.Відповідні дані навів міністр охорони здоров’я Максим Степанов на сторінці в соціальних мережах. Степанов зазначив, що серед нових інфікованих – 555 медичних працівників та 388 дітей.

Лікарні “Укрзалізниці” почнуть приймати хворих на коронавірус. Це стало можливим після досягнення відповідних домовленостей між компанією та МОЗ. Варто зазначити, що МОЗ зобов’язалося профінансувати лікарням УЗ всі необхідні поточні витрати та забезпечити всім необхідним для ефективного та комфортного лікування пацієнтів з коронавірусом.

У суботу, 14 листопада, в Україні починає діяти карантин вихідного дня, рішення про запровадження якого Рада ухвалила цього тижня. У низці міст нашої держави люди вийшли на протести. Зокрема, вже третій день поспіль не вщухають мітинги в Харкові та Черкасах.

Головні новини політики за 13 листопада

Комітет з питань правової політики проголосував за оголошення нового конкурсу на посаду нового судді до Конституційного Суду України. Як відомо, 18 депутатів Ради підтримали оголошення конкурсу одразу на вакантну посаду судді КС. Про це стало відомо під час онлайн-засідання профільного комітету.

Українська делегації в Тристоронній контактній групі підготувала доповнення до плану з врегулювання ситуації на Донбасі. Варто зазначити, що у додатках чітко прописали процес передачі Україні контролю над кордоном. Зокрема, планують, що контролювати цю ситуацію повинна ОБСЄ, починаючи з першого етапу.

Глава фракції ”Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що більшість політичних сил погоджуються, що Конституційний Суд треба перезавантажувати. За його словами, є більш радикальні законопроекти, а є менш. Наприклад, законопроект Зеленського він оцінює в 10 балів за десятибальною шкалою.

Росія почала вербувати людей на тимчасово непідконтрольній території Донбасу для укомплектування своїх “миротворчих” підрозділів, які будуть виконувати завдання у Нагірному Карабасі. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України з посиланням на інформацію Головного управління розвідки. Зазначимо, що наявність російського паспорта є головною умовою для “проходження служби” у незаконних угрупуваннях бойовиків.

Новини економіки за 13 листопада

Національний банк України встановив офіційний курс євро на 16 листопада 2020 року.  Про це свідчать дані на сайті НБУ. Як відомо, європейська валюта подешевшала на п’ять копійок, у порівнянні з попереднім банківським днем.

Головні новини світу за 13 листопада

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив Україні масштабними санкціями. Лукашенко розкритикував президента України Володимира Зеленського через позицію офіційного Києва щодо ситуації у Білорусі. Білоруський диктатор зазначив, що у відповідь на позицію України влада може закрити кордон для ввезення українських товарів.

Вірмени, які проживають на території Нагірного Карабаху, почали масово спалювати свої будинки, щоб вони не дісталися Азербайджану. У соціальних мережах уже опублікували відео та фото, як вірмени спалюють свої будинки перед від’їздом. Відбувається це в декількох районах Карабаху.

Новини Львова за 13 листопада

«Вголос на районі» завітав на початок проспекту Червоної Калини. Жителі цього району хронічно скаржаться на нестачу дитсадочків та шкіл, жахливий громадський транспорт і хаотичну забудову Сихова

 

ІА "Вголос": НОВИНИ