Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська прибули з офіційним візитом до ОАЕ. Шмигаль розповів про подальші плани Уряду у рамках співпраці з МВФ, а депутат від проросійської партії «ОПЗЖ» Ілля Кива потрапив до нового скандалу.

ІА «Вголос» зібрала актуальні новини за 13 лютого.

Новини про коронавірус

У п'ятницю, 12 лютого в Україні було виявлено 5 182 заражень коронавірусом, майже 2 тисячі людей госпіталізовано. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. За добу від коронавірусу померло 111 осіб, вилікувалося 6 144 людей. Загальна кількість заражених коронавірусом в Україні становить 1,31 мільйон осіб.

В Україні змінять поділ регіонів на зони епідеміологічної небезпеки. Про це розповів головний санлікар Віктор Ляшко. Так, 18 лютого регіони України будуть по-новому ділити на зони епідеміологічної небезпеки.Таким чином, зазначив санлікар, згідно з новим поділом, до червоної зони мала би потрапити Івано-Франківська область.

У МОЗ заявили, що України може наступного тижня отримати вакцину від коронавірусу компанії AstraZeneca. Наступного ж дня почнеться вакцинація. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він заявив, що Україна планує отримати 1 млн доз вакцини AstraZeneca до кінця місяця.

Новини політики

Президент України Володимир Зеленський заявив про можливе обмеження повноважень Окружного адміністративного суду Києва. Як зазначається, під час зустрічі з українськими моряками, які були звільнені з полону нігерійських піратів, Зеленський розповів, що підписав три законопроекти, які мали би обмежити повноваження суду.

У суботу, 13 лютого, шостий президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою прибули до Об'єднаних Арабських Еміратів з офіційним візитом, який триватиме до 15 лютого. Відомо, що чинний глава держави проведе низку зустрічей з високопосадовцями іноземної держави. Сторони планують обговорити питання щодо розвитку двосторонніх відносин між державами у різних сферах.

Журналістів пов'язаних з Віктором Медведчуком телеканалів «112», NewsOne і ZIK, було позбавлено акредитації на роботу у Верховній Раді. Раніше нардеп звернувся до спікера парламенту Дмитра Разумкова з вимогою скасувати акредитацію для журналістів, які працюють на каналах Медведчука.

Новини економіки

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна продовжує активну співпрацю з Міжнародним валютним фондом, попри безрезультатну місію фонду. Глава Кабміну наголосив, що українська влада має чітке бачення змін, які необхідно реалізувати задля того, щоб отримати новий транш від МВФ.

Новини світу

Американські сенатори підтримали пропозицію щодо допиту свідків у рамках слухань щодо імпічменту колишнього президента США Дональда Трампа.Відомо, що дану ініціативу підтримали 55 сенаторів, тоді як 45 сенаторів навпаки проголосували проти. Цілком можливо, через це розгляд справи у Сенаті США може затягнутися.

Уряд Китаю відмовився надавати експертам ВООЗ інформацію про перші випадки поширення коронавірусу в країні. Мікробіолог Домінік Дуайер зазначив, що Китай надав декілька прикладів щодо появи і поширення епідемії COVID-19 в країні, але цього недостатньо для обробки всіх випадків та проведення епідеміологічного дослідження.

Американські сенатори закликають президента США Джозефа Байдена ввести в дію санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2». Нагадаємо, влада США анонсувала введення нових санкційних обмежень ще в січні. Крім того, сенатори США зауважили, що вони стурбовані пропозицією Німеччини знехтувати санкціями.

Новини Львівщини

У Львові, на вулиці Садова, 2А, 13 лютого стався обвал у прибудові до будинку. На місці трагедії виявили тіло людини. За попередніми даними, обвалився дах прибудови до двоповерхового будинку. На місці події загинула людина. Рятувальники знайшли його тіло під завалами. На місці події працювало 14 рятувальників та три одиниці техніки.

Скандальний нардеп Ілля Кива від партії ОПЗЖ заявив, що його діда у 1945 році розстріляли у Львові. За словами Киви, його діда звали Пилип Іванович і він був "героєм Радянського союзу". Проте у 1945 році Пилипа Киву відправили "служити" у Львів, де місцеві жителі його нібито розстріляли. Попри все дід Киви вижив.

ІА "Вголос": НОВИНИ