В Україні зросла кількість хворих на COVID-19, Кабмін встановив нову ціну на газ, Зеленський попросив Португалію допомогти з вакциною від коронавірусу.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 13 січня.

Новини про коронавірус за 13 січня

В Україні знову зросла кількість нових випадків коронавірусу. Так, за минулу добу інфікувалися понад 6 тисяч людей. Також відомо, що найбільше нових хворих виявили у Києві, Запорізькій та Харківській областях. Загальне число інфікованих - 1 130 839.

Україна планує підписати контракти з новими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу. За словами керівника МОЗ Максима Степанова, наша держава почне масову вакцинацію вже в лютому.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що наразі немає підстав для того, щоб вводити жорсткий карантин у майбутньому. До повторного введення повного локдауну може призвести стрімке зростання кількості хворих на коронавірус та, як наслідок, кількість інфікованих, які будуть потребувати госпіталізації, що потенційно може стати причиною критичного навантаження на медичну систему.

Головні новини політики за 13 січня

Голова МЗС України Дмитро Кулеба виступив за залучення США до переговорів у “нормандському форматі”. Більш активна залученість США щодо питання припинення російської агресії і деокупації територій буде ефективною.

Кабмін ухвалив рішення про збільшення зарплат чиновникам. Суму мінімального окладу підняли до 4 тисяч 540 гривень. Мінімальний оклад зріс через збільшення прожиткового мінімуму, яке відбулося на початку поточного року.

Глава держави Володимир Зеленський провів телефонну розмову з очільником Португалії Марселу Ребелу де Соузою. Зеленський попросив свого колегу посприяти у наданні Україні вакцини від COVID-19.

Новини економіки за 13 січня

У середу долар і євро подешевшали. Американська валюта втратила 16 копійок і встановилася на рівні 28,04 гривень за долар. Тим часом євро подешевшало аж на 21 копійку і коштує 34,07 гривень.

Державне бюро розслідувань почало досудове розслідування щодо імовірного невиправданого витрачання грошей на юридичні послуги компанії “Астерс Консалт” “ПриватБанком” і зловживань посадовців Нацбанку.

Кабінет міністрів встановив єдиний тариф на газ. Ціну вирішили обмежити у зв’язку з карантином, а також через різке зростання цін на біржах. Запропонована вартість – 6,99 гривень за кубометр. Така ціна буде діяти для всіх побутових споживачів до кінця карантину або опалювального сезону.

Головні новини світу за 13 січня

Прем’єр-міністр Естонії, лідер Центристської партії Юрі Рітас подав у відставку після корупційного скандалу, до якого були причетні члени його партії та урядовці. Це рішення він прийняв після того, як обговорив його з однопартійцями та колегами.

Японія до кінця січня не буде видавати нові візи громадянам усіх країн світу через виявлення нового штаму коронавірусу. Наразі в країну можуть в’їхати тільки громадяни Японії та іноземці, які постійно там проживають.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у більше ніж 50 країнах світу офіційно підтвердили випадки “британського” штаму коронавірусу. В самій же Британії нову мутацію вірусу виявили у всіх регіонах.

13 січня у Федеральному виправному комплексі в місті Терре-Хаут, штат Індіана, США, Лізі Монтгомері, яку визнали винною в жорстокому вбивстві, зробили смертельну ін’єкцію.

Новини Львова за 13 січня

У Львівській області за попередню добу зафіксували 277 нових випадків заражень коронавірусом. Загалом в регіоні захворіли 65 566 людини. УЛьвові підтвердили 167 нових випадків коронавірусної недуги. Так, загальна кількість хворих у місті від початку пандемії становить 31 004 особи.

ІА "Вголос": НОВИНИ