В Україні назвали імовірну дату початку вакцинації населення від коронавірусу, Кабмін запровадив нові обмеження та особливий статус ОРДЛО.

ІА Вголос пропонує вам найактуальніші та найцікавіші новини станом на 14 грудня.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні виявили 6451 новий випадок інфікування коронавірусом. Варто зауважити, що в Україні фіксують стрімке зниження кількості випадків зараження коронавірусною інфекцією.

В Україні стабілізувалася ситуація з коронавірусом. В нашій країні стабілізувалася ситуація з коронавірусом через введення карантинних обмежень та карантину вихідного дня.

Україні зменшилась кількість тестувань на COVID-19.  МОЗ зараз розширює перелік симптомів, при яких тестування робитимуть безкоштовно.

На постачання вакцини від коронавірусної хвороби Україна очікує на початку 2021 року. Вакцина повинна надійти у першому кварталі наступного року. Конкретну дату наразі точно назвати не можуть.

Новини політики

Рада може ухвалити нове рішення про продовження особливого статусу Донбасу ще на один рік. Про це заявив нардеп Олександр Качура на сторінці в соціальних мережах.

У вівторок, 15 грудня, на засіданні Верховної Ради України будуть розглянуті два законопроекти про повернення повноважень Національному агентству з питань запобігання корупції.

Верховна Рада працюватиме у комітетах під час січневого локдауну. Відомо, що у Раді були заплановані сесійні тижні.

Міжнародний банк реконструкції і розвитку надасть Україні кредит 300 млн доларів для подолання наслідків епідемії коронавірусу. Перші 170 млн наша держава отримає вже до кінця 2020 року.

Українців вакцинуватимуть від коронавірусної хвороби за рахунок держави. Кошти для проведення вакцинації виділить Міністерство фінансів. Також виділять кошти Нацслужбі здоров’я. Гроші використають для розрахунків із медичними закладами, в яких лікують інфіковані коронавірусом пацієнти.

З суботи, 19 грудня, в усіх областях України починають діяти однакові заходи карантину. Нещодавно Уряд проголосував за запровадження нових обмежень. Зокрема, заклади харчування не діятимуть в період з 23 години вечора до 7 години ранку. Виняток – замовлення на винос та доставка. Також закладам дозволили працювати до 1 години ночі на новий рік.

Новини економіки

Кабмін перерозподілив 6 мільярдів гривень видатків держбюджету на “ковідний фонд”. У Мінфіні зауважили, що уряд перерозподілив деякі видатки державного бюджету, передбачені головним розпорядникам бюджетних коштів на 2020 рік.

Державна служба статистики опублікувала список середніх споживчих цін на товари та послуги в Україні в листопаді 2020 року. Упродовж місяця найбільше зросли ціни на цукор, соняшникову олію, яйця та пшеничне борошно.

Новини світу

У Польщі в січні розпочнеться кампанія з безкоштовного та добровільного щеплення громадян від COVID-19. 15 грудня, у вівторок Польща повинна ухвалити Національну програму вакцинації від коронавірусу. Розпочати її реалізацію мають намір у другій половині січня 2021 року. 

Очільник Білого дому знову заговорив про розмову з Зеленським, яка стала причиною міжнародного скандалу, в контексті перемоги на останніх президентських виборах демократа Джо Байдена та заяви його 50-річного сина Гантера Байдена, який повідомив, що є одним із фігурантів розслідування через звинувачення у маніпуляціях з податками.

Новини Львівщини

Протягом минулої доби на Львівщині виявили 363 нових випадки інфікування коронавірусом, з них 87 – у Львові. Загалом за добу в області провели 611 тестів на коронавірус, госпіталізували 17 осіб.

У Львові трагічно загинула 15-річна дівчина. Вона вибралася на дах товарного вагона і торкнулася рукою до лінії електропередач. Підліток хотіла зробити селфі.

ІА "Вголос": НОВИНИ